AVTALER & KONTRAKTER

Skal drifte Schibsted

Availo fikk millionkontrakt for drift av ny datahall.

29. nov. 2011 - 12:53

Hostingselskapene Ventelo Hosting og Fasthost ble tidligere i år kjøpt opp og slått sammen under navnet Availo. Nå melder det nyfusjonerte selskapet om sin første store kontrakt. Selskapet skal nemlig bygge en datahall i Aftenpostens trykkeri i Nydalen i Oslo.

Den første kunden er Schibsted IT, som driver nettsidene til blant annet Finn.no, Aftenposten.no og de andre nettavisene i Schibsteds portefølje. Availo drifter fra før Schibsteds og landets største nettavis, VG.no. Kontrakten har en varighet på 10 år, og har samlet en estimert verdi på 70 millioner kroner, fremgår det av en pressemelding fra Availo.

Deler av datasenteret som bygges i Nydalen skal forbeholdes Schibsted, men resterende kapasitet vil bli tilbudt kundene til Availo.

– Dette er en viktig strategisk avtale i prosessen med å bygge opp Availo til å bli en betydelig aktør i det norske og nordiske markedet, sier Availo-diretør Per Brose, som forteller at Schibsted IT har lagt mye vekt på miljøaspektet ved valg av løsning. Blant annet skal overskuddsvarmen som datasenteret genererer kunne brukes til oppvarming til trykkeriet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.