RESULTATERFINANS

Skal gi nytt liv til "døde" nettsteder

Nettstedene til bedrifter og organisasjoner er ofte dårlig oppdatert og svært mangelfulle. Dette vil Mediesenteret ved Høgskolen i Bergen gjøre noe med.

Therese Werenskiold
20. des. 2000 - 01:00
Mediesenteret ved Høgskolen i Bergen (HiB) satser nå på hjelp til de mange "døde" nettsteder, både på Intranett og Internett. Senteret har utviklet fire 5-vekttalls kommunikasjonsfag som deltids nettstudier.

Ett av målene er å gi økt kompetanse til de som ønsker å bringe nytt liv til nettsteder og nettpublikasjoner i bedrifter og organisasjoner.

- Det er en kjent sak at oppdatering og vedlikehold av nettsteder og nettpublikasjoner stort sett er svært mangelfull. Dette er dårlig reklame, og de ansvarlige ser ikke alltid mulighetene i de nye mediene. Oppdateringen faller ofte mellom to stoler, og nettstedene brukes ikke aktivt nok i intern eller ekstern kommunikasjon, sier Jostein Saakvitne, leder ved Mediesenteret, i en pressemelding.
Antoni Pisani har også synspunkter på "døde" nettsteder: Drittjobber gir nye muligheter

HiB opplyser at Mediesenteret har opplevd svært gode erfaringer fra første semester, og studenter med ulik bakgrunn i næringsliv, organisasjoner og institusjoner har fått med seg nye idéer og kunnskap om mediene. Det etableres nå nye grupper til neste semester, som begynner i slutten av januar.

Faget Kommunikasjonsarbeid er et tilbud til de som ønsker å drive informasjonsarbeid, mens Nettpublisering er mer rettet inn mot intern og ekstern skjermkommunikasjon. Faget Multimedia satser på en utforsking av skjerm-mediets muligheter og Kreativ webdesign er et praktisk studium for de som vil lage bedre nettsider.

Mer informasjon om fagene finner du her.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.