TELEKOM

Skal lage SIM-kort som kan fjernaktiveres

Teknologien utvikles av giganter på operatørsiden.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. nov. 2010 - 10:18

Bransjeorganisasjonen GSMA, som har mer enn 800 mobiloperatører som medlemmer, kunngjorde i går at den har opprettet en arbeidsgruppe med mobiloperatører som skal vurdere og utvikle et integrert alternativ til dagens SIM-kort (Subscriber Identity Modul).

Hensikten med dette skal være å åpne for design av nye formfaktorer for mobil kommunikasjon. Det ventes også at en integrert SIM-løsning vil sette fart på utviklingen av M2M-tjenesten (Maskin-til-Maskin) ved å gjøre det enklere å tilby mobilt bredbånd til flere typer enheter som ikke har slik støtte i dag. GSMA nevner kameraer, MP3-spillere, navigasjonsenheter, e-lesere og smarte målere som eksempler på dette.

Siden den integrerte SIM-løsningen vil være fastmontert i enhetene, skal det lages en løsning for fjernaktivering SIM-ene.

– Den tradisjonelle SIM-en har vært en viktig innovasjon for mobiltelefoni og har gitt forbrukere mange fordeler innen områder som sikkerhet, flyttbarhet og kontakter, i tillegg til enkelt flyttbarhet av enheter på tvers av nettverk, sier Rob Conway, administrerende direktør og styremedlem i GSMA, i en pressemelding.

– Etter hvert som bransjen vår beveger seg fra å forbinde telefoner til å forbinde et bredere spekter av enheter, er det tydelig at en integrert SIM kan levere enda større fleksibilitet. Den integrerte SIM-en vil tilby trygge nivåer for sikkerhet og flyttbarhet for forbrukerne, i tillegg til å tilby ytterligere funksjonalitet for å åpne for nye tjenester basert på e-Wallet og NFC, sier Conway.

Den GSMA-ledete arbeidsgruppen vil bestå av tekniske eksperter fra i alle fall AT&T, China Mobile, Deutsche Telekom, France Telecom Orange, KT, NTT DOCOMO, SK Telecom, Telecom Italia, Telefónica, Verizon Wireless og Vodafone. Gruppen skal samarbeide med ledende SIM-leverandører.

I første omgang skal gruppen analysere markedsbehovene. Analysen ventes å være ferdig i januar 2011. Basert på dette skal det utarbeides en teknisk løsning som bygger på prinsipper om åpenhet og standardisering. De første produktene basert på den tekniske løsningen kan ventes i dukke opp i 2012.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.