FORBRUKERTEKNOLOGI

Skal lansere Google TV i Norge

Sony kommer med minst to produkter.

Den Google TV-baserte mediespilleren Sony NSZ-GS7 med fjernkontrollen NSG-MR5.
Den Google TV-baserte mediespilleren Sony NSZ-GS7 med fjernkontrollen NSG-MR5. Bilde: Sony
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. jan. 2012 - 13:10

Sony introduserte i dag to nye Google TV-baserte produkter, som vil være blant de første av sitt slag på det norske markedet. Google TV har så langt vært beregnet for Nord-Amerika, men tidligere denne uken ble det kunngjort at blant annet Sony vil komme med produkter i langt flere land. Nå er det klart at Norge er blant disse.

De to Google TV-produktene som i natt ble presentert i forbindelse med CES-messen i Las Vegas , er henholdsvis en Blu-ray Disc-spiller og en mediespiller. Bortsett fra BD-funksjonen og prisen, tilbyr enhetene så godt som identisk funksjonalitet.

I tillegg til den grunnleggende Google TV-funksjonaliteten, som kan utvides ved hjelp av Android-applikasjoner, har Sony inkludert en del egne løsninger.

Fjernkontrollen er nødvendigvis helt avgjørende for at en god opplevelse. Den som følger med de nye produktene har en styreplate og noen på knapper på den ene siden, og fullt, bakgrunnsbelyst QWERTY-tastatur på den andre siden. Den har også mikrofon for talebasert søk og bevegelsessensor i tre akser for betjening av spill. Fjernkontrollen kan også brukes til å styre visse tv-er, tv-bokser og lydanlegg. Men det er også slik at fjernkontrollen til Sonys nyere Bravia-tver kan brukes til å betjene de viktigste funksjonene til de to nye produktene.

Fjernkontrollen Sony NSG-MR5 har QWERTY-tastatur på baksiden, noe som gjerne er en forutsetning for at smarte tv-løsninger skal kunne brukes optimalt. <i>Bilde: Sony</i>
Fjernkontrollen Sony NSG-MR5 har QWERTY-tastatur på baksiden, noe som gjerne er en forutsetning for at smarte tv-løsninger skal kunne brukes optimalt. Bilde: Sony

Sammen med Google TV-produktene skal Sony tilby applikasjonen Media Remote til både Android og iPhone. Denne kan blant annet brukes til å få vist den samme websiden på tv-en som på mobilen, eller omvendt. Applikasjonen TrackID skal kunne kunne kjenne igjen musikk i tv-sendinger, strømmet video og mediefiler, for så i tilby informasjon om dette. TrackID skal også være installert på de to nye Google TV-enhetene.

Google TV-enhetene støtter også Sony Entertainment Network, inkludert Music Unlimited-tjenesten som nå er tilgjengelig i Norge.

Mediespilleren NSZ-GS7 skal komme i salg i Norge i juni med en veiledende pris på 1700 kroner. BD-spilleren NSZ-GP9 vil koste en tusenlapp ekstra og kommer på markedet i august.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.