Skal løse IT sektorens rekrutteringsproblem

NAV vil samarbeide med eksport-Norge for å lokke utenlandsk arbeidskraft til IT-bransjen.

Skal løse IT sektorens rekrutteringsproblem

NAV vil samarbeide med eksport-Norge for å lokke utenlandsk arbeidskraft til IT-bransjen.

Arbeidsledigheten i Norge er lavere enn på flere år, og nærmest alle sektorer i næringslivet skriker etter arbeidskraft.

Dette er et stort problem spesielt for IT sektoren i Norge. Næringen kjennetegnes av et høy kompetanse- og utdanningsnivå blant arbeidstakerne, og mange IT bedrifter sliter med å skaffe nok folk.

Det antas at det bare i Norge er et underskudd på 200 SAP-konsulenter.

digi.no har tidligere skrevet om flere norske selskaper som Opera Software, Mamut, eZ Systems, Fast og Trolltech som har en fargerik blanding av IT-folk med like mange utenlandske som norske ansatte.

    Les også:

Forretningsspråket går utelukkende på engelsk.

Opera har utelukkende bare gode erfaringer med med å rekruttere folk fra utlandet, og har i dag ansatte fra 44 forskjellige nasjoner som jobber ved Oslo kontoret.

- Vi merker selvfølgelig at det er et tøffere marked der ute - Vi merker selvfølgelig at det er et tøffere marked der ute, og med et lavere nivå av ansettelser i Norge satser vi på å rekruttere i andre land, sier Operas kultur- og administrasjonssjef Anne C. Stavnes.

Ved å satse på rekruttering via en egen dedikert nettjeneste, hevder Opera å ikke ha noe problemer med å tiltrekke seg kvalifiserte søkere.

Stavnes er en av foredragsholderne som kommer på konferansen «Utenlandsk Arbeidskraft - Rekruttering og Integrering» som holdes 8. november på Radisson SAS Plaza Hotel Oslo.

Konferansen arrangeres av Norway Exports, i samarbeid med NAV, UDI, NHO og Oslo Handelskammer. Den vil ta for seg emner som regelverk, hvordan gå frem for å rekruttere utenlandske arbeidstakere og beholde dem, integreringsspørsmål og hvordan kan norske bedrifter lykkes på det globale markedet.

- Det spesielle med denne konferansen er at vi vil fokusere på praktiske råd og tips, som norske bedrifter kan bruke i sitt rekrutteringsarbeid, sier Ellen Nordberg, som er ansvarlig for konferansen.

Til toppen