BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skal produsere 17-tommers bærbare for HP

Stadig flere PC-produsenter planlegger bærbare maskiner med 17-tommers skjerm, nå også HP.

24. mars 2003 - 09:34

Etter at Apple i januar lanserte den første bærbare datamaskinen med 17-tommers skjerm, har flere PC-produsenter bestemt seg for å følge etter.

Foreløpig er det trolig bare Apple som kan levere maskiner med slike skjermstørrelser, og da med særdeles lang leveringstid. Ifølge MacCentral var det først for noen uker siden at Apple startet de første leveringene til kunder som har forhåndsbestilt maskinen allerede ved lanseringen. Maskinen produseres av Compal.

Ifølge DigiTimes har Quanta Computer undertegnet en kontrakt om å levere HPs første bærbare PC med 17-tommers skjerm. Det antydes at produktet vil kunne komme på markedet i tredje kvartal i år. Den bærbare med størst skjerm fra HP nå er Compaq Presario 3000, som har en 16-tommers TFT-skjerm. Denne maskinen produseres ifølge DigiTimes av Inventec.

Det har tidligere vært forventet at både Acer og Dell skulle komme med bærbare PC-er med 17-tommers skjerm i løpet av våren, men dette ser ut til å ha blitt utsatt. DigiTimes skriver nå at Acer trolig først vil komme med slike maskiner i fjerde kvartal - produsert av datterselskapet Wistron, mens Dell ser ut til fortsatt å satse på 15,4-tommers wide-screen som største alternativ.

Ifølge DigiTimes antas ikke bærbare med 17 tommer skjer å bli vanlige blant brukerne på lenge ennå, siden de vil være betydelig større, tyngre og dyrere enn utgavene med 15-tommers skjerm. Samtidig vil de store maskinene ha plass til flere høyende komponenter for grafikk og lyd, samt underholdningsegenskaper som kan gjøre maskinene populære i konsumentmarkedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.