Skal reddes med nye jobbkutt

Alcatel-Lucent-sjef Patricia Russo har kniven på strupen og gjør nye, tøffe kutt i staben.

Skal reddes med nye jobbkutt
Bilde:

I kampen mot markedsleder på utstyr til teleselskapene, Ericsson, måtte konkurrentene slå seg sammen, særlig etter at Ericsson kjøpte britiske Marconi. Siemens søkte til Nokia og franske Alcatel gikk sammen med amerikanske Lucent.

Fusjonen ble fjorårets mest verdifulle, men siden har det gått i bratt utforbakke. I tur og orden har toppsjef Patricia Russo måtte offentliggjøre tre profitt-advarsler.

Ikke uventet krangler franskmennene og amerikanerne så busta fyker om hva som skal skje, men den foreløpige enigheten er at Patricia Russo får en sjanse til. Innen utgangen av oktober måtte hun ha skrevet en redningsplan for selskapet.

Og nå legges den frem. Formelen er ikke veldig orginal: Nye jobbkutt er svaret, men foreløpig beholder Russo jobben. Det gjør ikke 4000 Alcatel-Lucent-ansatte og selskapets finansdirektør.

Redningsplanen ble lagt frem i dag morges sammen med tall for tredje kvartal som viser et nytt, stort tap. Teleutstyrsgigaten tapte 258 millioner euro, mot et overskudd på 532 millioner euro samme kvartal i fjor.

Salget er redusert 11 prosent på et år og endte i tredje kvartal på 4,35 milliarder euro.

Den eneste trøsten er at markedsleder Ericsson gikk på en voldsom smell i tredje kvartal og dette viser at markedet akkurat nå er tungt.

4000 ansatte er dog ikke så voldsomme kuttene, det kunne blitt verre, for 4000 er bare 5 prosent av staben. Men de nye kuttene kommer i tillegg til tidligere annonserte kutt på 12.500 ansatte.

Alcatel-Lucent aksjekurs understreker fallet: Tre negative overraskelser har sendt ned kursen 39 prosent så langt i år.

Les mer om:
;