Skal selge mobiler med musikk for et år

Nokia er i ferd med å få brikkene på plass i selskapets kommende «Comes With Music»-konsept.

Skal selge mobiler med musikk for et år

Nokia er i ferd med å få brikkene på plass i selskapets kommende «Comes With Music»-konsept.

Nokia skal til høsten lansere en tjeneste for selskapets mobilkunder som kalles «Comes With Music». En rekke kommende Nokia-mobiler skal ha støtte for tjenesten.

Konseptet går ut på at kunder som kjøper mobiler med støtte for tjenesten, vil kunne laste ned all den musikk tjenesten tilbyr de kommende 12 månedene. Musikken kan lastes ned til både mobilen og brukerens PC.

Når 12-månedersperioden er over, skal kunden fortsatt kunne beholde de nedlastede sporene og spille dem uten noen form for tidsbegrensning. Ved kjøp av ny kompatibel enhet eller datamaskin, skal musikken og rettighetene kunne overføres til den nye enheten. Det betyr fortsatt satsning på digital rettighetsstyring (DRM), noe som trolig vil skuffe mange. Trenden i dag er at man går bort fra slike løsninger.

Abonnementstjenesten skal også kunne forlenges mot betaling.

    Les også:

Foreløpig har Nokia inngått en avtale med Universal Music Group om musikk til tjenesten. I dag kunngjorde Nokia at også Sony BMG vil være med.

- Dette initiativet representerer en viktig ny måte å få tilgang til musikk på, og gjennom denne vil fans kunne utforske Sony BMGs kolossale katalog med innspillinger i et helt år, sier Thomas Hesse, ansvarlig for Sony BMG Music Entertainments globale digitale virksomhet og salg i USA, i en pressemelding.

– Vi tror denne forretningsmodellen vil oppmuntre brukere til å samle en rekke materiell, utvide sine musikalske preferanser og lytte til mer musikk enn noen gang tidligere. I prosessen tror vi at det vil gi nye muligheter til artister i alle sjangre, og generelt øke etterspørselen etter musikk, avslutter han.

Det ryktes at også Apple ønsker å tilby en lignende tjeneste sammen med selskapets iPod- og iPhone-produkter.

Til toppen