Skal takle begge DVD-arvtagerne

Du skal få slippe å velge. Den første spilleren som støtter begge arvtagerne til DVD er under utvikling.

Du skal få slippe å velge. Den første spilleren som støtter begge arvtagerne til DVD er under utvikling.

Det er selvfølgelig den eneste gode løsningen! Når medlemmene av IT- og filmbransjene har dannet to grupperinger med hvert sitt framtidige, høyoppløste DVD-format, finnes det for forbrukerne ingen annen akseptabel løsning enn å kjøpe avspillere og brennere som har støtte for begge formater.

Mange har nok tenkt tanken, men Samsung er trolig først ute med å fortelle at selskapet er i ferd med å utvikle enheter som takler begge de to sannsynlige arvtakerne til dagens DVD-format, HD DVD og Blu-ray Disc.

Til tyske Heise online sier teknisk sjef i Samsung, Y. C. Chang, at det kun er et spørsmål om tid før selskapet har løst de utfordringene som en slik enhet gir. De tekniske problemene selskapet må løse, handler blant annet om å lage en linse som kan benyttes for å lese av og skrive til begge formater. I tillegg er det et politisk og markedsføringsmessig problem knyttet til denne tilnærmingen. Samsung samarbeider tett med Toshiba, som er blant selskapene som har utviklet HD DVD, og det er ikke til å se bort fra at Samsungs tilnærming kan skape føre til konflikter, hvis selskapene ikke på forhånd er blitt enige.

En lignende situasjon hadde vi for få år tilbake, da de konkurrerende, skrivbare DVD-formatene DVD+R og DVD-R kom på markedet. I begynnelsen var fantes det kun enheter som støttet enten det ene eller det andre formatet. I dag støtter nesten alle enhetene begge formatene. Et tredje format, DVD-RAM, har derimot forblitt ukjent for de aller fleste.

Til toppen