BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skal tilby Windows 10 til Android-mobiler

Noen brukerne får installere det selv.

Avanserte brukere av den kinesiske Xiaomi MI4-mobilen skal få mulighet til å erstatte operativsystemet med Windows 10.
Avanserte brukere av den kinesiske Xiaomi MI4-mobilen skal få mulighet til å erstatte operativsystemet med Windows 10. Bilde: Xiaomi
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mars 2015 - 13:02

Microsoft satser tungt på å gjøre Windows 10 tilgjengelig for enheter i alle størrelser. Nå viser det seg at selskapet også har planer om å gjøre Windows 10 tilgjengelig for visse Android-mobiler. Android-økosystemet er svært mangfoldig, hvor mange ulike brikkesett og annen maskinvare er i bruk. Så det vil nok uansett bare dreie seg om et begrenset antall modeller. Windows Phone 8.x støtter bare Qualcomms Snapdragon systembrikker. Det er uklart om Windows 10 kommer til å støtte flere ARM-baserte produktfamilier.

Xiaomi

I første omgang er det den kinesiske smartmobilen Xiaomi Mi 4 som er aktuell. Denne kom i fjor og er basert på nettopp en Snapdragon-brikke. Det var under Windows Hardware Engineering Community-konferansen (WinHEC) i Shenzhen, Kina, i går at Microsofts operativsystem-sjef, Terry Myerson, fortalte om dette.

Mer fra WinHEC: Windows 10 kommer til sommeren  

Microsoft har senere kommet med en offisiell uttalelse om dette. Den har blitt gjengitt av blant annet TechCrunch.

– Som en del av Windows Insider Program vil Microsoft samarbeide med Xiaomi om å tilby gratis Windows 10-nedlating til en utvalgt gruppe med Xiaomi Mi4-brukere. Xiaomi Mi4-brukerne vil får mulighet til å flashe sine telefoner med det nye Windows 10-operativsystemet og fortelle om sine opplevelser til Xiaomi og Microsoft. Dette partnerskapet gir Xiaomi og Microsoft direkte tilgang til brukerfeedback og mulighet til fortsatt å forbedre den kinesiske opplevelsen, heter det i uttalelsen. Det loves flere detaljer i løpet av de nærmeste månedene.

Xiaomi er blant de største, kinesiske mobilleverandørene. Et partnerskap med dette selskapet vil uansett være viktig for Microsoft, som i liten grad har lykkes å få andre mobilleverandører enn Nokia til å satse noe større på selskapets smartmobilplattform.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.