Skeptisk til at barn skal ha mobil

En undersøkelse gjort av Netcom viser at nordmenn er skeptiske til barn skal ha mobiler.

En undersøkelse gjort av Netcom viser at nordmenn er skeptiske til barn skal ha mobiler.

En fersk Perduco-undersøkelse på oppdrag fra NetCom mot 1900 nordmenn, viser at det fortsatt er stor skepsis for at små barn bærer mobiltelefon.

Riktignok svarer en av tre at det er greit at barn helt ned til ti-årsalderen kan ha mobiltelefon, men seks av ti mener fortsatt at barnet bør være over 12 år.

På spørsmål om hvor gammel man synes barnet bør være når det får mobiltelefon svarer: 10,8 prosent under 9 år, 23,1 prosent 10 år, 5,1 prosent 11 år, 25,5 prosent 12 år, 12,9 prosent 13 år, 8,5 prosent 14 år og 10,3 prosent over 16 år.

Barneombudet på sin side mener foreldre ikke bør utstyre barna med mobiltelefon før de er tenåringer. Dette både med tanke på strålefarer og håndtering av kostnader med mobiltelefon.

I undersøkelsen framgår det at det er de yngste (under 30 år) som mener at barna bør vente lengst. og godt over 12 år. De over 60 synes i gjennomsnitt at barna bør være 11 år.

I dag har 21 prosent av norske barn i aldersgruppen 7 til 9 år mobiltelefon, og 65 prosent av barn i alderen mellom 10 til 11 år, skriver Aftenposten som viser til undersøkelsen utført av Norstat for Telenor Mobil publisert tidligere i år.

Til sammenligning hadde bare litt over halvparten av 14- og 15-åringene egen mobiltelefon i 1999.

Bildet over viser en barn med en telefon fra engelske Eazytrack, som har spesialisert seg på å lage fargerik og svært enkle mobiler for barn.

Til toppen