JUSS OG SAMFUNN

Skogsholm vil ha rapport fra NetCom

Samferdselsminister Torild Skogsholm vil vurdere reaksjoner mot NetCom etter de siste dagers problemer.

14. juni 2005 - 11:17

- NetComs problemer med mobilnettet kan vi ikke akseptere. Det er noe som ikke skal skje, og som berører alle. Vi må ha nett som er sikrere enn dette, sier Skogsholm.

For to år siden gjennomførte Post- og Teletilsynet en sikkerhetstest på de norske mobilnettene, hvor nettene ble utsatt for simulerte strømbrudd, brann i sentraler, flom og terror. Her ble stabiliteten i de norske mobilnettene målt til hele 99,85 prosent, med en nedetid på kun 12 timer i året.

Men de siste døgnenes nettsammenbrudd hos NetCom har gjort samferdselsministeren urolig. Skogsholm mener Post- og Teletilsynet må vurdere NetComs tekniske problemer opp mot selskapets tillatelse til å drive mobilnett i Norge.

- Jeg forventer derfor at NetCom umiddelbart avgir en rapport til tilsynet om hva som er årsaken til problemene. Derfra vil jeg diskutere med tilsynet hvilke konsekvenser dette får, sier Skogsholm.

Samferdselsministeren, som selv ble berørt av NetComs nettproblemer ved at hun ikke fikk tak i folk verken privat eller på jobb, trøster seg noe med at det er flere aktører i det norske mobilmarkedet.

- Det ville vært svært dramatisk om vi hadde hatt én leverandør som opplevde slike nettproblemer. Likevel vil jeg også karakterisere NetComs problemer som dramatiske, sier Skogsholm.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra