OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Skoler saksøker tek-selskaper

Tiktok og Snapchat er saksøkt av de offentlige skolene i USA. Begrunnelsen er at de forverrer unges psykiske helse.

Sosiale medier gjør unge hekta og bidrar til psykiske problemer, er forklaringen fra utdanningsmyndighetene i Seattle i USA som nå saksøker Snapchat, Facebook, TikTok og Google.
Sosiale medier gjør unge hekta og bidrar til psykiske problemer, er forklaringen fra utdanningsmyndighetene i Seattle i USA som nå saksøker Snapchat, Facebook, TikTok og Google. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
Wenche WillochWenche WillochNyhetsleder
14. jan. 2023 - 08:07

Utdanningsetaten i Seattle i California skal ha levert søksmål mot Google, Meta (Facebook), Snapchat og Tiktok, ifølge Reuters.

De anklager selskapene for med vilje å designe produktene sine på en måte som gjør barn og unge avhengige og dermed påvirker den psykiske helsen deres negativt, refererer VG.

Dette gir skolene store kostnader og ekstra arbeid ved at lærerne også må få opplæring i å gjenkjenne symptomer på psykiske lidelser og at eget personale må ansettes for å ta vare på dem som strever. Skolene vil derfor ha erstatning for både utgifter og skader.

Meta sier de har utviklet over 30 verktøy for å hjelpe ungdom og familiene deres. Også de andre selskapene viser til både verktøy og samarbeid med mental helse-organisasjoner for å påpeke at de tar problemet på alvor.

En lys kvinne står i solen og ser i kameraet. Vi ser Oslo rådhus i bakgrunnen.
Les også

Facebook-varsler starter ny organisasjon i kampen mot tek-gigantene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.