BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skremselspropaganda i fransk privatisering

Den franske statens salg av 58 prosent eierandel i Thomson-CSF har fått en av budgiverne til å ta i bruk frykt for utflagging av fransk forsvarsindustri som argument.

Frode Eriksen
14. mai 1997 - 12:30

Det er Alcatel Alsthom SA som sammen med sin partner Dassault Industries SA mener at Thomson-CSF vil kunne havne på utenlandske hender om den franske staten selger sin eierandel til Lagardere SCA.

Alcatel Alsthom hevder at Lagardere og selskapets luft- og romfartsdivisjon Matra er for små til kunne ta over Thomson-CSF. Argumentet blir fremmet etter at Lagardere sist uke undertegnet en avtale med British Aerospace PLC og Daimler-Benz Aerospace AG (Dasa) i etableringen av et europeisk gigantkonsern innenfor sivil romfart og militærindustri.

Alcatel og Dassault mener at den franske militærindustrien helt og holdent skal være på franske hender, både for å sikre uavhengighet, men også for å sørge for franske militære muskler.

Styreformann i Alcatel, Serge Tchuruk, sier til The Wall Street Journal at om Lagardere-Matra overtar Thomson-CSF er det snakk om en deling av Thomson. Tchuruk mener at Lagardere er for små og svake til å kunne overta det statskontrollerte selskapet alene, og at det egentlig blir sterkere utenlandske partnere som overtar Thomson om en selger til andre en Alcatel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.