Skuffende spillversjon av legendarisk science-fiction-epos

Skuffende spillversjon av legendarisk science-fiction-epos

Planet of the Apes, som hadde ny filmpremiere for ikke så lenge siden, har allerede fått et spill - et spill det åpenbart ikke tok altfor lang tid å lage.

Planet of the apes
Format: PC-spill
Systemkrav: PII 300mhz, 64mb RAM, 650mb ledig diskplass, 3D kort.
Støtte for: Direct 3D
Kategori: Action\plattform
Alder: 11+
Utgitt: Oktober 2001
Karakter: 4 av 10 poeng
Spillet Planet of the Apes er basert på Pierre Boulles roman av samme navn og inneholder elementer fra de to første filmatiseringene som er basert på boken. "Planet of the Apes" er historien om astronauten Ben, som NASA sender av sted for at finne ut av hva som har skjedt med en tidligere romekspedisjon som forsvant på et mystisk vis.

Bens romfartøy blir skadet under innflyving i atmosfæren og styrter med det resultat at det er kun Ben av besetningen som overlever. Spillets historie er bygget opp rundt den første filmen "Planet of the Apes" og oppfølgeren "Beneath the planet of the Apes".

Spillet begynner med at du er i en slags celle. Hva du skal gjøre, og hvordan du skal gjøre det, må du finne ut selv. Når du endelig kommer deg ut av cellen, støter du selvsagt på noen 2 meter høye apekatter som klubber deg ned på sekundet. Spillet er enormt vanskelig fordi du kan ikke lagre spillet midt i et spillnivå, du må rett og slett vente til du har kommet deg gjennom et nivå.

Dette er i lengden veldig frustrende. Det er ikke sjelden man kommer i situasjoner der man nesten har fullført et nivå, feiler og dør. Gjør man så, må man altså starte på nytt igjen.

Spillet er i plattform-stil. Det vil si at du hopper opp på kasser og hopper videre uten noen spesiell grunn.

Når du hopper og spretter rundt omkring så vil du fort legge merke hvor stive bevegelsene er. Hver gang du hopper så ser det ut som du har betydelige ryggproblemer. Kontrollene er heller ikke gode og dessuten litt vanskelig å lære seg. Det som også irriterer, er at dersom du har en nøkkel og skal låse opp en dør, så må du ta vekk våpenet ditt og finne frem nøkkelen. Det høres kanskje ikke så irriterende ut, men tro meg, det er det.

Grafikken er heller ikke det store. Hodet til den du spiller er like rundt som en bøtte, og det er mesteparten av de andre tingene óg. Det eneste som er bra grafikkmessig er apekattene. De er like frekke og stygge som aldri før.

Når du klubber og skyter ned apekatter har dette mislykkede spillet et minimalt glimt i øyet. Men det er absoultt ikke stort nok til å redde det. Hvis du lager et spill som opprinnelig var en film, så ber du om trøbbel. Etter min mening er det kun ett spill som har klart det med suksess. Det er "Aliens vs. Predator".

"Planet of the apes" kan jeg trygt si at ikke ble en suksess. Det er ikke i nærheten en gang.

Så hvis du tenker på å kjøpe dette spillet - tenk deg godt om. Du kommer til å angre stort og få vondt i magen når du legger deg.

Huff.

Kilde: Online.no

Til toppen