TELEKOM

Skummel designfeil på Cisco-svitsjer

Kan gi administratorene en real overraskelse.

Bildet viser den besværlige knappen som finnes med en flere Catalyst-svitsjer fra Cisco.
Bildet viser den besværlige knappen som finnes med en flere Catalyst-svitsjer fra Cisco. Bilde: Cisco
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. sep. 2015 - 10:21

Tenkt deg at du setter inn en nettverkskabel i svitsjen på serverrommet, med det resultatet at hele svitsjen resettes og startes på nytt.

Beskyttelsestapp

Cisco advarte allerede høsten 2013 om at Ethernet-kabler med visse typer slitasjebeskyttelse på pluggen, kunne får uheldige konsekvenser for selskapets svitsjer i Catalyst C3650- og C3850-seriene med 48 porter. Men det er først nå dette har fått bred omtale.

Det er The Next Web som først skriver om dette pussige problemet, etter at det ble gjenoppdaget av en Twitter-bruker.

Problemet er altså at det foran på de nevnte svitsjene finnes en knapp som aktiverer svitsjens Express Setup-system og deretter starter systemet på nytt.

Denne knappen befinner seg rett over en av Ethernet-portene, og dersom det brukes en Ethernet-kabel med en litt høyreist slitasjebeskyttelse over festetappen, så vil knappen på svitsjen ikke bare trykkes inn, men også bli holdt inne.

Besværlig knapp på Cisco-svitsj.
Men en slik beskyttelsestapp på nettverkskabelen, blir Setup-knappen på svisjen holdt inne. Resultatet er at svitsjen resettes og startes på nytt. Bilde: Cisco
 

Cisco kommer med tre mulige løsninger på problemet.

Den ene er å bruke en kabel med en slitasjebeskyttelse som er mindre fremtredende, eventuelt å klippe bort beskyttelsen på akkurat den kabelen som skal inn i denne porten.

En tredje mulighet, som nok er den sikreste, er å deaktivere Express Setup-funksjonen helt. Dette kan gjøres med en kort kommando når svitsjen er i konfigurasjonsmodus.

Leste du denne? Cisco legger ned lagringsprodukter 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.