Skybrudd hos Microsoft

Windows Azure slet med nedetid i over tolv timer.

Skybrudd hos Microsoft
Illustrasjon: Per Ervland

Natt til onsdag norsk tid startet problemene for en rekke brukere av Microsofts Windows Azure-tjeneste. Problemene har vedvart hele dagen. Fra starten av skal det bare har vært Windows Azure Service Management som var utilgjengelig, men da digi.no forsøkte å komme inn på Azure-portalen onsdag ettermiddag, var også denne helt utilgjengelig.

Nettsiden er i skrivende stund nede. Nyhetstjenesten ZDnet melder at Microsoft oppdaterte sine Azure-kunder om at de jobber med å finne og rette feilen. Det ble imidlertid understreket fra selskapet at applikasjonene som drives fra Azure ikke vil bli påvirket, samt at nedetiden ikke vil påvirke lagret informasjon.

Microsoft skal ha rullet ut en feilfiks på formiddagen i dag, men dette ser ikke ut til å ha hjulpet. Tvert imot skriver ZDNet at det ser ut til at stadig flere deler av Azure har blitt utilgjengelig. Dette inkluderer nå også Windows Azure Service Status-dashboardet, hvor de første meldingene om problemet ble kunngjort.

Oppdatert: Klokken 14.55 var i alle fall portalen og dashbordet tilgjengelige igjen. Klokken Klokken 15.05 forteller Christine Korme, informasjonssjef i Microsoft, at de fleste tjenestene nå er tilgjengelige igjen. Hun viser til denne RSS-feeden, som forteller at erinstallert oppdateringer fortløpende.

    Les også: