Skype-adresser inn i telefonkatalogen

Snart vil norske brukere slå opp og klikkke på Skype-adresser i Eniros telefonkataloger.

Snart vil norske brukere slå opp og klikkke på Skype-adresser i Eniros telefonkataloger.

Da Microsoft i høst kjøpte Teleo, som lager teknologi for IP-telefoni, var det særlig en funksjon som ble trukket frem. Teleo ga mulighet for å starte samtaler ved å klikke på numre oppgitt på en nettside. Oppkjøpet ble sett på som det endelige beviset på at Microsoft snart vil lansere egne IP-telefonitjenester.

Men nå ser det ut som om Skype kommer ut før dem med en slags klikk-og-ring-funksjon. Et nytt verktøyfelt skal gjøre det mulig å klikke direkte på telefonnummere i nettleseren for å ringe både vanlige numre og Skype-adresser, melder Eniro i en pressemelding.

Samtidig har Skype inngått en avtale med Eniro, som blir nordisk søkepartner. Dermed kan Skype-adresser legges til i Eniros nummersøk og klikkes på for å starte samtaler, og et søkefelt for Eniro legges til Skype i Norden.

Dette signaliserer at Skype er på vei inn i etablissementet som et anerkjent kommunikasjonsmiddel, mener nordisk sjef i Skype, Jonas Kjellberg.

- Det innebærer at brukerne kan klikke og ringe direkte på Eniros telefonnummere. Det er en viktig avtale for oss, ettersom det innebærer at Skype blir en annerkjent spiller når det gjelder nummer og kommunikasjon, sier han til idg.se.

Brukerne må selv laste ned en fil for å få tilgang til den nye funksjonaliteten. Dette legger til en verktøylinje i Skype og nettleseren. Dette skal gjøres tilgjengelig fra klokken 10.00 i dag (torsdag) men ser foreløpig ut til bare å være tilgjengelig for svenske eniro. Avtalen er nordisk, så det bør kunne forventes at det også kommer en norsk versjon.

De som vil prøve, kan laste ned verktøylinjen her.

Til toppen