Skype blir bedre

Microsoft skroter eldre desktop-versjoner.

Skype blir bedre
Skype skal bli mindre kranglete på tvers av ulike enheter. Men da må eldre desktop-versjoner av dette programmet bøte med livet, ifølge Microsoft.

Microsoft har introdusert en hel del nye funksjoner i Skype siden 2011, da de betalte rundt 47 milliarder kroner for videokonferansetjenesten – fortsatt det største oppkjøpet i programvaregigantens historie.

Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at enkelte av Skype-klientene har hatt sine utfordringer. Kanskje særlig har synkronisering av innhold og meldinger på tvers av ulike enheter vært et svakt punkt.

Må bytte

Microsoft varsler nå en større oppgradering, neste generasjon av Skype til desktop, som etter sigende skal gjøre brukeropplevelsen bedre.

Samtidig pensjonerer de gamle klienter. Skype for Windows versjon 6.13 og eldre vil om ikke lenge slutte å virke. Det samme gjelder Mac-utgaven fra 6.14 og bakover.

Fordelen ved å oppgradere til nyeste versjon er at alle brukerne kan nyte godt av et knippe viktige forbedringer, skriver Microsoft og ramser opp hva som kommer:

** Mulughet for å sende og motta lynmeldinger når kontaktene dine er offline.

** Du skal få komplett chatte-historikk på tvers av alle enhetene der du bruker Skype.

** Synkroniseringen skal nå sørge for at lest/ulest-status på meldinger blir oppdatert på tvers av alle Skype-klientene dine.

Det fremgår ikke en nøyaktig slukkedato, foruten at det ifølge Microsoft blir nødvendig å oppgradere i løpet av de nærmeste månedene.

Nå finnes Skype også til en lang rekke andre plattformer, alt fra spillkonsoller, smarttv-er, mobile operativsystemer og ikke minst Linux. Sistnevnte er også å regne som desktop-utgave, men denne blir ikke nevnt i kunngjøringen.

    Les også: