FORBRUKERTEKNOLOGI

Skype fyller fem år

Feirer seg selv ved å lansere ny betaversjon av Skype-klienten.

1. okt. 2008 - 14:55

Skype tar nå et skritt nærmere ny versjon av den populære IP-telefoni og lynmeldingsklienten. Versjon 4.0 skal bli den største oppgraderingen til programmet til nå.

Den første beta-utgaven ble sluppet i juni, og i dag ble beta 2-versjonen for Windows gjort tilgjengelig for nedlasting.

Lanseringen av Skype 4.0 beta 2 sammenfaller med 5-årsdagen til Skype denne måneden.

Utgiverselskapet Skype Technologies fikk 50.000 tilbakemeldinger fra de 350.000 brukerne som lastet ned forrige betaversjon.

Etter å ha lyttet til innspillene er de nå klare med en oppdatert versjon. Dette er nytt i beta 2:

Et alternativ til fullskjermsvisningen som ble introdusert i forrige beta er nå på plass. Brukerne kan nå skreddersy størrelsen på programmets hovedvindu etter egen smak. En kompakt visningsmodus, som ligner mer på eldre versjoner av programmet, er også lagt inn.

Brukere har tidligere opplevd å gå glipp av lynmeldinger og hendelser. Skype har derfor lagt vekt på å forbedre varslingsmetoden. Det er lagt inn nye varslingsikon og forhåndsvisning av meldinger i systemslinjen nederst til høyre på skrivebordet.

En del betabrukere har savnet muligheten til å kategorisere kontakter. Denne muligheten er nå blitt gjeninnført.

Sjefsutvikler i Skype, Mike Bartlett kommenterer i denne videoen den nye versjonen og hvilke endringer som har blitt gjort.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.