Skype med 3G-samtaler på iPhone

Ring nesten gratis med mobiltelefonen. Enn så lenge.

Skype med 3G-samtaler på iPhone

Ring nesten gratis med mobiltelefonen. Enn så lenge.

Denne helgen ble Skype 2.0 lansert til iPhone. Den store nyheten er at programmet endelig lar brukerne ringe over 3G-mobilnett.

Dermed blir det mulig å ringe gratis til andre Skype-brukere over mobilnettet, forutsatt at du har et abonnement med fri databruk. Tidligere har den offisielle iPhone-klienten bare fungert over trådløst nett (WLAN).

Det er verdt å merke seg at de fleste norske mobilabonnement har betingelser med maksgrense på rundt 10 til 20 kroner for datatrafikk hver dag. Bruk utover dette blir gratis, men er normalt oppad begrenset til noen gigabyte i måneden før farten strupes.

Skype har nå åpnet klienten sin for 3G-samtaler på iPhone.
Skype har nå åpnet klienten sin for 3G-samtaler på iPhone.

Særlig interessant blir dette når iPhone får støtte for multitasking med versjon 4.0 av operativsystemet i sommer. Da vil Skype kunne kjøre i bakgrunnen, slik at det vil være mulig å ta imot Skype-samtaler uten å måtte starte programmet manuelt.

3G-samtaler med Skype blir imidlertid bare gratis i en prøveperiode.

Først meldte selskapet at perioden ville vare minst ut august måned, men allerede i helgen har ordlyden blitt endret. Nå skal 3G-samtaler i Skype være gratis ut året. Hva prisen blir etter dette er ennå ukjent.

Bedre lyd

Skype 2.0-appen har også fått bedre lydkvalitet, sammenlignet med tidligere versjon. Ifølge Skype skal samtalene ha nær CD-kvalitet for samtaler Skype til Skype med iPhone 3GS eller andregenerasjons iPod touch og nyere.

Skype er verdens mest brukte IP-telefoni- og lynmeldingstjeneste med over en halv milliard registrerte brukere. Det finnes en rekke konkurrenter, blant annet Fring som også har en klient som støtter 3G-samtaler på iPhone.

    Les også:

Til toppen