Forbereder seg på tøffere konkurranse: Slack bygger allianse med Google

Slack og Google kunngjorde på onsdag at selskapene har inngått et partnerskap som i første rekke betyr tettere integrasjon mellom tjenestene til de to selskapene. 

Det har et par måneder vært mulig å opprette og dele Google Drive-innhold i Slack, noe brukerne samlet allerede gjør flere millioner ganger i måneden. Men nå skal integrasjonen gjøres dypere, samtidig som det bygges ny funksjonalitet. 

Leste du denne? Nytt Microsoft-verktøy lar deg enkelt automatisere oppgaver

Drive-bot

Blant annet er Google i ferd med å bygge en bot for Slack som skal sørge for at varslinger om kommentarer og tilgangsforespørsler relatert til Google Drive-innhold dukker opp i Slack. 

Ifølge Slack skal bot-en bruke meldingsknapper for blant annet å gjøre det mulig for brukerne å godkjenne eller avvise slike forespørsler.

Det skal også komme funksjonalitet som sikrer at filer som deles i en Slack-kanal er tilgjengelig for alle medlemmene av kanalen. Innholdet vil også kunne forhåndsvises direkte i Slack. 

Google avduket i høst Team Drives, en variant av Google Drive hvor eierskapet til innholdet er på teamnivå. Dette skal i løpet av 2017 bli en del av G Suite, tidligere kjent som Google Apps for Work. 

Felles fillager

Hos virksomheter som har både Slack og G Suite vil Slack-administratorer kunne knytte sammen Team Drives med Slack-kanalene, slik at filer som lastes opp i en tilknyttet Slack-kanal og vil bli lagret i en Team Drive. 

Dessuten skal det bli mulig for virksomheten som allerede benytter G Suite å rulle ut Slack til grupper eller hele virksomheten ved hjelp av noen få klikk i G Suite Admin-konsollen.

Slack forsøker å etablere seg som en de facto kommunikasjonskanal for arbeidsflyten i virksomheter. I oktober kunngjorde selskapet at den helt klart IRC-inspirerte tjenesten hadde 4 millioner daglige brukere, og 5,8 millioner aktive brukere i uken.

Les også: Nå vil Facebook inn på arbeidsplassen din. Slik er nye Workplace by Facebook.

Økende konkurranse

Men flere flere svært tunge aktører kjemper eller vil kjempe om det samme markedet. Dette gjelder blant annet Facebook med selskapets Workplace-tjeneste og Microsoft med selskapets kommende Teams-tjeneste.

Det er derfor ikke overraskende at Slack søker samarbeid med noen av de viktigste konkurrentene til Facebook og Microsoft. Dette omfatter ikke bare Google, men også IBM.

I oktober ble det kjent at IBM og Slack skal legge til rette for at Watson-baserte tjenester kan tilbys som en del av Slack-tjenesten.

Les mer: Her er Microsofts nye Slack-utfordrer for Office 365

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)
Til toppen