Sladreknapp skal ta piratene

En egen knapp i Internet Explorer skal gjøre det lettere å fange programvare-pirater. Finner du piratprogrammer for salg eller nedlasting er det bare å trykke "F".

En egen knapp i Internet Explorer skal gjøre det lettere å fange programvare-pirater. Finner du piratprogrammer for salg eller nedlasting er det bare å trykke "F".

Den britiske antipirat-organisasjonen Federation Against Software Theft, eller FAST, skal denne uken lansere en egen plugin for Internet Explorer, som gjør pirat-varsling så enkelt som et knappetrykk.

Etter installasjon vil Internet Explorer ha en egen knapp merket "F", og når du trykker på denne spretter det opp en boks der du kan velge å legge inn et eller annet navn, for eksempel ditt eget, samtidig som programvaren tar en kopi av nettstedet. Antipirat-programmet sørger for å samle inn både skjermbilde og annen informasjon om nettstedet, og denne overføres til FAST idet brukeren trykker "send".
Tanken er å gjøre det enklere for folk å si fra om piratvirksomhet. Før måtte de gå til FASTs nettsted og fylle ut et skjema, noe som gjorde at mange rett og slett ikke gadd engasjere seg så heftig i saken. Sladreknappen skal gjøre det enklere


En representant for FAST sier til Infoworld at mengden tips til organisasjonen har gått kraftig ned siden desember ifjor, uten at de helt skjønner hvorfor. Nå om dagen får de rundt 10 e-poster i helgen og en eller to per ukedag, noe som tilsvarer en femtedel av hva de tidligere har hatt av piratvarsler.

Så snart et tips ramler inn i innboksen, blir det undersøkt av FASTs representanter. Om det viser seg å holde vann, tar FAST kontakt med selskapet som tilbyr Internett-aksess til piratsidene. ISP-ene er vanligvis behjelpelige med å fjerne sider som inneholder slikt materiale, meddeler selskapet.

FAST skal også tilby en sladreknapp for Netscape-nettlesere, men kan ikke si noe om når denne kommer.

Til toppen