AVTALER & KONTRAKTER

Slaktes etter Evry-kjøp

Etterspill i Trondheim etter kjøp av IT-system.

Rådmannen i Trondheim Kommune får kraftig kritikk fra kummunerevisjonen etter å ha kjøpt inn EDB Business Partner (Nå Evry) sin prestisjeløsning for kommunesektoren.
Rådmannen i Trondheim Kommune får kraftig kritikk fra kummunerevisjonen etter å ha kjøpt inn EDB Business Partner (Nå Evry) sin prestisjeløsning for kommunesektoren.
29. aug. 2012 - 08:48

Dagens Næringsliv kan onsdag melde at Trondheim kommune bestemte seg for å gå for EDB Business Partner (nå kjent som Evry) som leverandør av et nytt datasystem for regnskap, lønn og personal i 2007.

Det utviklet seg til å bli et mareritt. Systemet var da under utvikling men skulle ferdigstilles i 2009. Det skjedde imidlertid aldri og halve kontrakten ble kansellert fordi Evry ikke klarte å levere det de hadde lovet. Evry har enda ikke klart å ferdigstille den omfattende løsningen, som skulle være en prestisje-satsning inn mot kommunesektoren.

Konsekvensen er at kommunen må kjøre lønn og personalressurser gjennom sine gamle systemer. Nå har kommunerevisjonen tatt tak i saken og ifølge Dagens Næringsliv gjort flere funn i forbindelse med kjøpsprosessen.

Blant annet har kommunerevisjonen avdekket at kommunen brøt lov om offentlige anskaffelser i forbindelse med prosjektet samt at flere dokumenter om saken rett og slett ikke lar seg finne.

Det er ikke funnet bevis for noen form for korrupsjon, men rådmannen får hard kritikk, blant annet fordi han ikke har informert politisk ledelse i kommunen om IT-investeringen, som var på 50 millioner kroner over tre år.

Leder for kontrollkomiteen i kommunen, Rolf Jarle Brøske, sier til Dagens Næringsliv at saken er så alvorlig at den bør få klare konsekvenser.

Men Trondheim kommune er ikke alene om å ha opplevd trøbbel med systemet til Evry. I fjor sommer kunne digi.no melde at det egenutviklede systemet, som har fått navnet ERV (EDB Ressurs- og virksomhetsstyring), har utviklet seg til en gigantisk tapsbombe for både Evry og kundene.

Da vurderte flere av de 40 kommunene på kundelisten å vrake løsningen etter omfattende problemer med lønnsutbetalinger og innrapporteringer.

Evry måtte også ta en nedskrivning på 176 millioner kroner. Totalt hadde Evry på det tidspunktet brukt 300 millioner kroner på å utvikle systemet. Status er nå at selskapet har trukket løsningen fra markedet men jobber med å ferdigstille det.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.