– Slanker iPaden

Venter Apple-nyheter om en måned.

– Slanker iPaden
Apple, med toppsjef Tim Cook i spissen, forventes å lansere en slanket versjon av iPad og oppdaterte versjoner av iPhone allerede 10. september. Bilde: Kevork Djansezian/Getty Images/All Over Press

På ryktebørsen har 10. september blitt utpekt som dagen da Apple vil lansere nye versjoner av sine to aller viktigste produkter: iPhone og iPad. Da har det gått ca. ett år siden de lanserte henholdsvis iPhone 5 og iPad Mini.

Det har vært minimalt med produkter i inneværende år, noe som også har blitt merket i markedet. Det har også vært mye snakk om Apples manglende evne til innovasjon, med ditto fallende aksjekurser, det siste året. Faktisk har aksjekursen falt 24 prosent siste år, mens det snudde opp mandag. Etter at spekulasjonene, om lanseringer i september, fikk feste i de store amerikanske finansmediene, løftet aksjekursen seg nærmere tre prosent. Kanskje ikke så rart: iPad og iPhone står for 70 prosent av salget til Apple.

Så hva forventes det av Apple og Tim Cook? Kilder sier til Bloomberg News det kommer en ny iPad-modell som er like slank som iPad Mini. Dette innebærer en betydelig tynnere versjon. Nevnte Mini-brett vil også bli utstyrt med en bedre skjerm.

For Apple er det viktig å holde forspranget i nettbrettmarkedet, hvor markedsandelen har blitt heftig utfordret av Android-baserte brett fra for eksempel Samsung.

Det har også vært spekulasjoner om en billig-utgave av iPhone samt en forbedret utgave av iPhone 5, muligens også med fingertrykk-sensor.

Det forventes også, ifølge Bloomberg og en rekke andre kilder, at iOS7 blir offisielt lansert den 10. september. Det nye operativsystemet ble forhåndslansert under Worldwide Developer Conference (WWDC) i juni. Det har nesten blitt et mønster for Apple å vise frem nye iOS-versjoner på denne konferansen, for så å slippe det til massemarkedet på høsten.

Teknologibloggen AllthingsD, som tidligere har vært ganske treffsikre på sine Apple-relaterte nyheter, skriver at det forventes en ny Max OS X, som skal ha kodenavn Mavericks. Dette blir neppe lansert på arrangementet den 10. september – men senere til høsten.

De som venter at Apple vil lansere helt nye produktkategorier, som eksempelvis TV-apparat eller en ny klokke, må imidlertid smøre seg med tålmodighet. Det er ingen indikasjon, skriver AllthingsD, på at dette blir lansert i nær fremtid.

    Les også: