FORBRUKERTEKNOLOGI

Slår sammen lagringsplassen

Ikke lenger separate kvoter for ulike Google-tjenester.

Google slår sammen lagringsplassen til Google Drive, Gmail og Google+ til én felles kvote.
Google slår sammen lagringsplassen til Google Drive, Gmail og Google+ til én felles kvote. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. mai 2013 - 08:33

Da Gmail ble lansert for drøyt ni år siden med 1 gigabyte gratis lagringsplass for e-post, var tjenesten klart best i klassen. Senere har >Gmail blitt forbigått av enkelte konkurrenter, selv om kvoten gradvis har blitt økt til ti gigabyte. Den kanskje viktigste konkurrenten i dag, Microsofts Outlook.com, har ingen begrensning i lagringsplassen som tilbys gratis til lagring av e-post, så lenge veksten ikke skjer for raskt.

I tillegg til Gmail, tilbys private Google-brukere 5 gigabyte med lagringsplass som deles mellom Google Drive/Disk og bilder i Google+ som er større enn 2048 piksler. Til sammenligning tilbyr Microsoft 7 gigabyte gratis til de fleste brukerne av Skydrive, Dropbox tilbyr 2 gigabyte, Apple tilbyr 5 gigabyte gratis lagringsplass i iCloud. Også norske Jottacloud tilbyr 5 gigabyte gratis.

har Google gjort en liten, men likevel betydelig endring. I stedet for å operere med to ulike lagringsplasser – én for Gmail og én for Drive/Google+, har selskapet slått dem sammen.

Det vil si at man snart vil få 15 gigabyte med gratis, forent lagringsplass til rådighet. Endringene vil bli rullet ut over noen uker.

Google Apps

Sammenslåingen gjelder også for Google Apps-kunder, men her den samlede gratiskvoten 30 gigabyte. Tidligere var Gmail begrenset til å støtte innbokser på 25 gigabyte. Nå kan Gmail-innboksen benytte all den tilgjengelige lagringsplassen, også utvidet plass som kunden eventuelt velger å betale for – opptil 16 terabyte per bruker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.