Slik blir de nye Windows 9-funksjonene

Varslingssenter og virtuelle skrivebord i nye videoer.

Slik blir de nye Windows 9-funksjonene
Nytt varslingssenter og virtuelle skrivebord er blant de viktigste nyhetene i Windows 9. Bilde: Computerbase.de

Forrige uke dukket de første skjermbildene fra Windows 9 opp. Disse viser flere elementer av det nye grensesnittet, som Startmeny, Metro-applikasjoner i skrivebordsmodus, et varslingssenter og flere andre forbedringer.

Nå har de samme tyske kildene lagt ut et par videoer som viser de nye funksjonene i mer detalj.

Den første videoen viser hvordan varslingssenteret fungerer. Det er altså en løsning som ikke er helt ulik Mac OS X - Apple introduserte et varslingssenter i 2012.

Et eget vindu på høyre side av skjermen, som aktiveres fra en snarvei nederst til høyre, viser oversikten over de siste hendelsene - for eksempel meldinger fra Skype, eller systembeskjeder. Alle hendelsene kan deretter slettes.

En annen video viser også hvordan virtuelle skrivebord vil fungere i Windows 9. Denne funksjonaliteten som utvider arbeidsområdet har ikke vært offisielt tilgjengelig i Windows tidligere, og nå kan vi se hvordan det vil fremstå i det nye operativsystemet. Det virker ganske logisk, med tydelig oversikt over de åpne skrivebordene og hvilke applikasjoner som kjøres der.

Det er ventet at Microsoft vil vise frem Windows 9 mot slutten av september, med lansering til neste år. Videoene stammer fra en veldig tidlig versjon så det er rom for mange endringer og forbedringer.

    Les også: