Slik blir du ekspert i Microsoft-sikkerhet

Azlan har spesialdesignet et intensivt kurs for Microsoft som leder til tittelen «MCSE Security».

Azlan har spesialdesignet et intensivt kurs for Microsoft som leder til tittelen «MCSE Security».

Blant Microsofts norske samarbeidspartnere innen kurs («Microsoft Certified Learning Partner») ble Azlan Norge valgt ut for å lage et opplegg til å sertifisere sikkerhetseksperter på Microsoft-produkter, med tittelen «MCSE Security». (MCSE står for «Microsoft Certified Systems Engineer».)

Av 20 Microsoft-partnere i Norge har foreløpig åtte fått tilbud om denne sikkerhetssertifiseringen.

Salgssjef Kristin Hamnes i Azlan vil ikke avsløre hvem som har fått tilbudet.

MCSE Security-sertifiseringen er den sertifiseringen en systemutvikler kan spesialisere seg på for å designe, planlegge og implementere sikkerhet i forretningsløsninger basert på Microsoft Windows 2003-plattformen og Microsofts serverløsninger.

Fra høsten av vil Azlan tilby kurset til selskapets ordinære kunder.

– Sikkerhet er veldig i skuddet. Vi har allerede kjørt to bolker med sikkerhetskurs som er spesiallaget for Microsoft-partnere. I tillegg har vi utviklet et tilsvarende kurs som kjøres mot åpent publikum, sier Hamnes.

Etter at IT-markedet nå har ligget nede noen år, tror Hamnes at mange trenger oppgraderinger. Det er spesielt i forhold til Windows 2003 sertifisering.

– Vi merker oss at sluttkunder setter større krav til våre kunder og at det er større vilje til opplæring nå, sier hun til digi.no.

Til toppen