Slik blir Nokias nye toppmodell

Nokia avduket i dag mobilen som skal motstå presset fra iPhone og Android.

Nokia N97, Nokias flaggskip for 2009.
Nokia N97, Nokias flaggskip for 2009.

Nokia avduket i dag mobilen som skal motstå presset fra iPhone og Android.

Nokia kommer i første halvdel av 2009 med en mobiltelefonen N97. Dette vil bli den nye toppmodellene i selskapet N-serie med smartmobiler.

N97 leveres med 3,5 tommers berøringsskjerm i bredskjermformat med oppløsning på 640x360 piksler. Den skal støtte opptil 16 millioner farger.

Dessuten leveres mobilen med et utskyvbart QWERTY-tastatur og 32 gigabytes med minne. Dette kan ytterligere utvides med microSD flashminnekort.

- Datamaskinen har utviklet seg fra desktop til laptop, og nå har vi den i lomma. Nokia N97 er den kraftigste mobile datamaskinen hittil, hevder Klas Ström, produktsjef i Nokia Skandinavia, i en pressemelding.

Mobilen leveres med et 5 megapiksel kamera med dobbel LED-blits og videolys.

Mobilen skal leveres med et batteri med kapasitet på 1500 mAh. Dette skal gi en standbytid på opptil 430 timer og en taletid på inntil 400 minutter. Brukes mobilen som en ren medieavspiller, det vil si at radioene skrus av, skal den kunne spille av video kontinuerlig opptil 4,5 timer og musikk i opptil 37 timer.

N97 skal være spesielt utviklet med tanke på tilkobling til Internett. Den har selvfølgelig støtte for WLAN og Turbo-3G/HSDPA og skal kunne integreres med ulike sosiale nettjenester, ikke minst Nokias egne Ovi-tjenester.

Blant annet skal det være mulig å fortelle tjenester hvor man til enhver tid befinner seg, basert på informasjon fra GPS-mottakeren og det elektroniske kompasset, sammen med relaterte bilder og videosnutter.

Nokia N97 har  tastatur som kan felles ut.
Nokia N97 har tastatur som kan felles ut.

Brukergrensesnittet i N97 er basert på S60 5th Edition, det samme som benyttes i den kommende Nokia 5800 XpressMusic. Mer om nyhetene i denne versjonen finnes her.

N97 er med sine 150 gram ingen direkte lettvekter. Den måler 117,2 x 55,3 x 15,9 millimeter.

Forventet utsalgspris, før eventuelle skatter og subsidier, er 550 euro.

Til toppen