Slik fjerner du spion-ormen

Spion-ormen Klez.H kan stjele sensitive dokumenter fra harddisken din og ødelegge dagen totalt. Slik fjerner du svineriet.

Spion-ormen Klez.H kan stjele sensitive dokumenter fra harddisken din og ødelegge dagen totalt. Slik fjerner du svineriet.

Den modifiserte Klez-ormen som nå herjer på norske og utenlandske PC-er er enkel å fjerne. Det er også enkelt å forsikre seg om at ingen lager en modifisert utgave som vil lage kaos på maskinen din senere. For det første bør du oppdatere Internet Explorer, Outlook og Outlook Express med en sikkerhetslapp fra Microsoft.

Denne fikser MIME-hullet, og gjør at du er mer trygg for alle varianter av Klez. Oppdateringen finner du her, og digi.nos virusguide anbefaler at du gjør det sporenstreks.

Antivirus-selskapet Kaspersky Labs opplyser at Klez.H (noen kaller den "G", andre er kommet til "H" i alfabetet) kan stjele dokumenter fra harddisken din og sende dem ut til tilfeldige mottagere. Dette er det samme trikset Sircam-ormen benyttet seg av, noe som blant anent førte til at dokumenter fra det norske militæret ble sendt ut på nettet.

Har du først fått Klez, og det er det ufattelig mange som har gjort de siste par dagene, kan du kjapt og greit fjerne den med ett av flere gratisverktøy som er lagt ut av forskjellige antivirus-selskaper.

F-Secure tilbyr deg å laste ned Kleztool.zip, mens Symantec har lagt ut et verktøysett de kaller Klez Removal Tool

Dessuten har Kaspersky Labs lagt ut et gratis rense-verktøy her.

Til toppen