RESULTATERFINANS

Slik fungerer eSolutions nettlommebok

Her er den fleksible nettlommeboken som trolig mange norske nettaviser snart vil kreve at du har.

31. okt. 2001 - 12:19
Det var eSolutions som overraskende stakk av med seieren om å få levere betalingssystem til de norske nettavisene og SOL.

Det lille selskapet stjal kontrakten foran nesen på mektige DnB/Netaxept, BBS og deres lille konkurrent subClearings as. digi.no fikk tirsdag tips om at DnB/Netaxept og subClearing lå i teten for å vinne Innholdsnett-kontrakten. eSolutions var med helt til slutt som en outsider, men stakk altså til slutt av med seieren.


Innholdsnett-samarbeidet kan bli meget viktig, for det betyr en dramatisk endring for det norske mediebildet på Internett. Fordi så å si alle taper penger, vil de store nettavisene og SOL nå ta seg betalt for sitt innhold. I et forsøk på å standardisere, har alliansen etter flere måneders arbeid valgt en felles løsning.

Målet er at du med det nye betalingssystemet og en nettkonto skal få tilgang til alt betalinnholdet på de store norske nettstedene.

Men alliansen er løs og aktørene garanterer ikke for at de vil ta i bruk løsningen alliansen har valgt.

digi.no har fått indikasjoner på at ett medlem av alliansen velger en annen løsning. Dessuten har Aftenposten og Dagens Næringsliv allerede valgt konkurrenten subClearing. Spørsmålet er om de to avisene er villige til å bytte.

eSolutions-sjef Raymond Klavestad er i dag en svært lykkelig mann.

- Jeg tror vi vil se systemet tatt i bruk av de første avisene før jul, sier Klavestad til digi.no.

Han forteller at eSolutions har innfusjonert Vivectra og sikret seg svenske Fakta Finans og Safetel som allierte. Fakta Finans administrerer regningene for blant andre teleselskapet Sense.

Slik fungerer eSolutions-systemet:

Du går til nettstedet www.trustedcash.no og oppretter en konto med mobilnummer eller epost-adresse som brukernavn. Passordet er valgfritt. Du kan fylle på penger på nettkontoen med nettbank eller kredittkort (gjennom BBS).

Senere kan du betale for innhold på TV, Internett og mobil med en PC, mobiltelefon og TV-dekoder med smartkort-stasjon. Transaksjonene kan spenne fra ett øre til tusen kroner. Du kan selv velge om du vil måtte bekrefte med passord eller med SMS-melding for større beløp. - Det er gratis å fylle på nettkontoen din, forteller Klavestad, eSolutions betaler.

Nettsteder kobler seg opp til eSolutions-systemet ved å installere en tilleggsmodul. Dette tar bare noen timer, hevder Klavestad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.