Slik kutter du SMS-regningen

Nå kan du sende SMS til 59-49 øre stykket. Her er innstillingene og hvordan du betaler.

Slik kutter du SMS-regningen

Nå kan du sende SMS til 59-49 øre stykket. Her er innstillingene og hvordan du betaler.

Slik fungerer det:
Slik fungerer det:

Etter over fire års krangling med Telenor, har Robert Hercz endelig åpnet sin billigere SMS-tjenestene. Telenor ville ikke la Hercz og hans Teletopia bruke selskapets mobilnettverk, men etter tap i tre ankeinstanser måtte Telenor gi seg.

Tidligere ville ikke Hercz fortelle hvordan systemet skulle fungere, for en full innmelding og registering ville blitt for tungvint for vanlige brukere. Hercz har derfor satset på en enklere løsning.

Slik fungerer den:

Prisen er i utgangspunktet 59 øre per melding, men hvis du verver venner kan du få ned prisen helt til 49 øre. Dette er nok et smart trekk av Teletopia som kan få teknologiflinke ungdommer til å forklare og innstille telefonen til andre storbrukere av SMS. Nettverkssalg ville nok reklamebransjenfolk kalt dette.

Foreløpig fungerer systemet bare hvis du er abonnent hos Telenor eller et av deres andre tjenester, Zalto eller Oyo. Om Teletopia får koble seg til og la kunder av NetCom eller for eksempel Tele2 sende billigere SMS vil fremtiden vise.

Den enkleste metoden for å sende billigere SMS er å sende meldingen "SMSREG" til nummeret 1933. Der får du en forklaring på at du må endre mobiltelefonoppsettet ditt til at SMS-meldinger sendes til +4799801000 i stedet for Telenor-nummeret som står der i dag (+4790002100).

Du må så lade opp din konto. Det kan du gjøre ved å ringe Teletorget-nummeret 820 43210 fra fra en vanlig telefon. Regningen fra denne telefonen blir da belastet med 100 kroner, som du overføres til din SMS-konto.

Ordningen har nok muligheter til å irritere enkelte foreldre. "Sørg for at du har tillatelse fra den som betaler telefonregningen før du ringer Teletorg", skriver Teletopia diplomatisk på sine nettsider.

Selskapet skal også etter hvert selge såkalte HandCash kontantkort på bensinstasjoner over hele landet. Senere kommer det en løsning der du kan tanke opp kontoen over nettet med VISA-kort eller EuroCard.

Foreløpig kan du ikke bestille ringetoner, spill og logoer fra Teletopia, men selskapet lover at dette komme etter hvert som man får knyttet til seg innholdsleverandører. For selskapet lokker med bedre betingelser og lover at mange tjenester som i dag for eksempel koster 10 kroner vil reduseres til 8 kroner.

Til toppen