BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slik slipper du å betale mobilregningen

Endelig en gladmelding til alle GSM-abonnenter som har fått nok av at mobiloperatøren alltid synes å sende deg fakturaer på det absolutt minst gunstige privatøkonomiske tidspunkt. Med "Mobicarte" slipper du unna alle regninger.

digi:stab
4. mars 1997 - 13:48

Beklager å måtte skuffe den aller mest optimistiske leser, men "Mobicarte" er dessverre ikke en elektronisk vidunderdings som gjør at du slipper å betale for din mobiltelefonbruk. Derimot er det en smartkortløsning for forhåndsbetaling av GSM-bruk. Du slipper altså å motta regning i posten, du betaler i stedet et fast beløp for et visst antall taleminutter på forhånd.

Det er France Telecom som står bak "Mobicarte", som får sin kommersielle premiere i Frankrike onsdag 19. mars. Det "smarte" GSM-kortet, som plasseres i stedet for det ordinære SIM-kortet i telefonen, vil koste 270 franc for i alt 30 samtaleminutter innen Frankrikes grenser. "Mobicarte" fungerer i prinsippet på samme måte som en elektronisk lommebok ved at kortet kan fylles opp med nye tellerskritt når brukeren begynner å gå tom for forhåndsbetalte tellerskritt. Smartkortet aktiveres ved at brukeren taster inn tallkombinasjonen 222 i forkant av telefonnummeret.

Kortet fylles opp ved å kjøpe et "skrapelodd" til 144 franc - i hovedsak solgt gjennom vanlige tobakkskiosker - som gir brukeren ytterligere 30 minutters taletid. Den nye kreditten aktiviseres ved å taste inn 222 fulgt av en 14 siffer lang kode som brukeren finner på "skrapeloddet". Etter at kortet er fylt opp er kreditten gyldig i to måneder for utgående samtaler og fire måneder for innkommende samtaler, dersom tellerskrittene ikke er brukt opp før den tid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.