Slik vil din nye Amiga se ut

Amiga Inc. publiserte onsdag bilder av den kommende utgaven av neste generasjon Amiga. Designen er så absolutt spennende. Samtidig blir stadig flere sikre på at det er Transmetas kommende superprosessor som skal sitte i maskinen.

Amiga Inc. publiserte onsdag bilder av den kommende utgaven av neste generasjon Amiga. Designen er så absolutt spennende. Samtidig blir stadig flere sikre på at det er Transmetas kommende superprosessor som skal sitte i maskinen.

Amiga Inc. lovet et attraktivt design på Amiga Multimedia Convergence Computer. Dét løftet har selskapet holdt. Under messen World of Amiga sist helg ble designen presentert for deltakerne og i dag la Amiga Inc. bilder av maskinen ut på sitt eget nettsted.

Designen stemmer godt med tidligere opplysninger: I fronten kan man skimte to USB-porter og det er en luke for en CD-ROM/DVD-spiller i fronten.

Kompaktutgaven av Amiga MCC

Under denne ser det ut til å være enda en åpning, antakelig den annonserte plassen for nok en enhet for et flyttbart lagringsmedium.

Det ser også ut til at Amiga har utformet en egen skjerm som er tilpasset Amiga MCC. Dessverre har ikke Amiga opplyst noe mer om denne, foreløpig. Men også skjermen holder samme stil som selve maskinen.

I de siste dagene har flere nettpublikasjoner tolket uttalelser som Jim Collas, president i Amiga Inc., kom med under World of Amiga angående prosessoren som vil sitte i maskinene. De fleste anser det nå som sikkert at det er Transmetas brikke maskinene vil baseres på. Transmeta har offisielt aldri sagt noe som helst om hva det utvikler, men ut fra lekkasjer og patentsøknader fra selskapet er det sannsynlig at det først og fremst er en svært anvendelig prosessor som vil være selskapets første produkt.

Amiga MCC med skjerm

Denne brikken antas å være en slags "Swiss Army Knife-prosessor", den kan brukes til nesten alt. Prosessoren skal nemlig kunne oppgraderes til å støtte flere instruksjonssett på én gang, inkludert Intels x86-instruksjonssett som benyttes i blant annet Pentium III.

Det antas at denne brikken vil komme på markedet i fjerde kvartal i år og ha en klokkehastighet på 400 MHz.

Prisen på Amiga vil antakelig bli svært attraktiv. Med tanke på at prosessor og grafikksystem skal overgå det meste som finnes i dagens PC-er, er en startpris rundt 500 dollar med 32 MB minne svært konkurransedyktig.

(Kilder: The Register, ZDNet Deutschland, Amiga Inc.)

Til toppen