JUSS OG SAMFUNN

Slipper å slåss mot Rockstar i Texas

Google unngår patenttroll-vennlig domstol.

Dommerklubbe
Dommerklubbe Bilde: PantherMedia
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. okt. 2014 - 10:01

Canada-baserte Rockstar Consortium, som eies av Apple, Microsoft, Blackberry, Ericsson og Sony, saksøkte i fjor høst Google og flere av selskapene som tilbyr Android-baserte enheter. Ifølge Rockstar krenker Android flere patenter som Rockstar eier. Selskapets patentportefølje består blant annet av patenter fra det konkursrammede teleselskapet Nortel.

I USA har Rockstar en avdeling i Plano, Texas, og søksmålene mot Google og de øvrige selskapene ble innlevert ved United States District Court Eastern District of Texas. Denne domstolen er kjent for å dømme til fordel for patenteiere, også rene patenttroll.

For å unngå slike forhold, har lenge Google forsøkt å få flyttet rettssaken fra Texas til California. Etter flere runder i retten, som omtales her av Ars Technica, gikk Google til slutt til U.S. Court of Appeals for the Federal Circuit. Selskapet hevdet at dommeren ved Eastern District of Texas-domstolen har vist dårlig skjønn ved å vektlegge at Rockstars filial i Texas skulle være avgjørende for hvor rettssaken bør holdes.

I slutten av forrige uke ble det kjent at ankedomstolen har gitt Google medhold. Men ikke bare det. U.S. Court of Appeals for the Federal Circuit har ifølge Reuters også kommet fram til at det ikke har noen hensikt å arrangere rettssakene mot de saksøkte leverandørene av Android-enheter – noe som i alle fall omfatter Samsung, HTC, Asus, LG og ZTE – før rettssaken mot Google er fullført. Domstolen mener nemlig at sakene er såpass like når det gjelder spørsmål om eventuell krenkelse og ugyldiggjøring av patenter at dette kan avgjøres i én eneste rettssak, nemlig den mellom Rockstar og Google i California.

    Les også:

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.