Sluker Nord-Norges største fiberselskap

Lyse på oppkjøpstokt.

Sluker Nord-Norges største fiberselskap
Bilde: Lyse

Lyse meldte fredag kveld at de kjøper Signal Bredbånd med hovedsete i Bodø, som er Nord-Norges største fiberaktør.

Det er de seks kraftselskapene Salten Kraftsamband AS, Bodø Energi AS, Helgelands Kraft AS, Dragefossen Kraftanlegg AS, Fauske Lysverk AS og Sørfold Kraftlag AS som har eid selskapet fram til nå.

– Med oppkjøpet styrker vi vår satsing i Nord-Norge. Lyse har en klar nasjonal ambisjon som tilbyder av bredbåndstjenester, og Signal passer godt inn i vår nasjonale strategi, sier konserndirektør for tele i Lyse Energi, Toril Nag i en pressemelding.

– Når eierne har valgt å selge selskapet er Lyse et godt valg. Dette er en løsning som ledelse og medarbeidere i selskapet er positive til, sier styreleder i Signal, Tove Buschmann-Rise.

Signal Bredbånd AS leverer internett-, TV- og telefonitjenester til Lyse-eide Altibox til drøyt 10.000 kunder i privatmarkedet og bredbånd via fiberkabel til bedriftsmarkedet. Over 60 prosent av bedrifter med fiberaksess i Nordland er på kundelisten.

Stamnett

Toril Nag i Lyse benytter anledningen til å minne om at selskapet har ambisjoner om å være et nasjonaldekkende stamnett, og alternativ til Telenors infrastruktur.

– Altibox har nå nett som dekker 17 av 19 fylker. Fibernettet Altibox og partnerne har bygget opp begynner å ta form som et alternativ stamnett. Vi bidrar dermed til en mer robust digital infrastruktur i Norge, sier Nag.

Det fremgår ikke hva Lyse har betalt for fiberaktøren i Nord, som har 39 ansatte og leier fiberinfrastruktur på langsiktige avtaler med fire av kraftselskapene.

Butikken er godt drevet, med over 25 millioner kroner i årlig omsetningsvekst de siste årene. I fjor fikk de et driftsresultat (EBITDA) på 26 millioner kroner av en omsetning på 158 millioner kroner. Mer enn 40 prosent av inntektene til Signal Bredbånd kommer fra bedriftsmarkedet.

    Les også: