AVTALER & KONTRAKTER

– Slutt mellom IBM og Netapp

Bryter samarbeid for å selge egen lagring, ifølge Bloomberg.

IBM opplever svikt i salget av lagringsprodukter i N-serien, som i praksis er Netapp-systemer med IBM-logo. Nå vil de bryte samarbeidet og konsentrere seg om eget utstyr, som avbildede Storwize, ifølge Bloomberg.
IBM opplever svikt i salget av lagringsprodukter i N-serien, som i praksis er Netapp-systemer med IBM-logo. Nå vil de bryte samarbeidet og konsentrere seg om eget utstyr, som avbildede Storwize, ifølge Bloomberg. Bilde: IBM
28. mai 2014 - 10:33

OPPDATERT MED SVAR FRA IBM NORGE.

Få måneder etter at IBM kvittet seg med x86-servere til kinesiske Lenovo, skal de være i ferd med å avslutte sitt strategiske samarbeid med Netapp.

IBM er Netapps største kunde og har videresolgt utstyr fra lagringsspesialisten siden 2005.

Bloomberg viser til lekkasje av et internt notat hvor det fremgår at IBM planlegger å avvikle partnerskapet.

Som digi.no tidligere har skrevet opplever IBM for tiden en alvorlig svikt i salget av maskinvare.

Poenget med å avslutte samarbeidet med Netapp er å oppmuntre kundene til å kjøpe IBMs egenproduserte lagringsløsninger, skrev Bloomberg i helgen.

Amerikanske Netapp med base i California (tidligere Network Appliance) er verdens femte største leverandør av lagringsystemer. Ifølge tall fra analysefirmet IDC har de styrket sin markedsandel på bekostning av blant annet IBM i fjerde kvartal 2013.

I siste kvartal skal imidlertid OEM-salget til Netapp, inkludert utstyret IBM har solgt for dem, ha falt 34 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, som følge av et skifte der IBM har lagt om til salg av egne lagringssystemer i stedet, melder Bloomberg.

Avtalen mellom IBM og Netapp har i nærmere ni år vært ment å demme opp for konkurransen fra markedslederen, EMC.

Ingen har partene har foreløpig bekreftet at forholdet nå skal avvikles, men aksjekursen til Netapp falt 1,1 prosent da nyheten ble kjent. IBM-aksjen styrket seg tilsvarende.

– IBM ønsker å styrke sin programvaredefinerte lagringsportefølje, for slik å tilby mer skalerbarhet til kundene, sier selskapets talsperson Sean Tetpon til nyhetsbyrået.

Pressekontakt Otto Backer Solberg i IBM Norge vil verken bekrefte eller avkrefte opplysningene Bloomberg bringer og som fremgår av denne saken.

– IBM kan ikke kommentere disse påstandene, sier Solberg til digi.no.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.