BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slutt på Hitachis harddisk-virksomhet

Western Digital fullfører oppkjøpet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. mars 2012 - 15:13

Western Digital (WD) kunngjorde i slutten av forrige uke at selskapet har fullført oppkjøpet av Hitachis harddiskvirksomhet, Hitachi Global Storage Technologies (HGST), som nå er døpt om til Viviti Technologies.

For HGST har WD betalt 3,9 milliarder dollar i kontanter, samt 25 millioner aksjer, som skal ha en børsverdi på omtrent 900 millioner dollar. Det betyr at Hitachi eier omtrent 10 prosent av de utestående aksjene i WD. Hitachi har dessuten rett til utpeke to medlemmer til styret i WD.

Resultatet av oppkjøpet er at WD vil drive to heleide datterselskaper, WD Technologies og Viviti Technologies. Den samlede omsetningen til selskapene i fjor var på 15 milliarder dollar.

Ifølge John Coyne, WD-toppsjefen som også vil være toppsjef for det nye konsernet, vil de to datterselskapene konkurrere i markedet med separate varemerker og produktserier.

WD har i perioder vært verden største leverandør av harddisker, men ifølge IHS iSuppli mistet selskapet dette forspranget og vel så det til Seagate i fjerde kvartal i fjor.

Seagate hadde en markedsandel på 37 prosent i fjerde kvartal (mot 29 prosent i tredje kvartal), mens andelene til WD, Toshiba, HGST og Samsung var på henholdsvis 23 prosent, 16 prosent, 14 prosent og 9 prosent. Samsungs hard

Hovedårsaken til endringene i markedsandelene er at WD i langt større grad enn Seagate har vært påvirket av oversvømmelsene i Thailand, som resulterte i at de totale leveransene til de fem nevnte selskapene ble redusert med 175,2 millioner til 123,3 millioner enheter fra tredje til fjerde kvartal i fjor.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.