Slutt på vanlig Windows Vista-støtte

Mange framtidige feilfikser vil bare tilbys dem som betaler ekstra.

Skrivebordet i Windows Vista.
Skrivebordet i Windows Vista. (Bilde: Wikipedia)

Mange framtidige feilfikser vil bare tilbys dem som betaler ekstra.

Windows Vista, det omdiskuterte operativsystemet som Microsoft gradvis gjorde tilgjengelig fra slutten av november 2006, er nå over fem år gammelt. Dagen i dag – den 10. april – markerer den siste datoen i den ordinære supportperioden for operativsystemet.

Dette innebærer at Microsoft ikke lenger vil tilby full støtte for operativsystemet – bortsett fra til kunder som har kjøpt utvidet support. Dette gjelder stort sett større bedrifter. Disse kundene vil få tilgang til oppdateringer i ytterligere fem år. Men nylig begynte Microsoft å tilby utvidet support også for forbrukerutgavene av Windows Vista og Windows 7.

Det at den ordinære supportperioden utløper i dag, betyr derimot ikke at det også er slutt på sikkerhetsoppdateringene til Windows Vista for alle uten utvidet support. Sikkerhetsfikser skal tilbys fram til den 10. april 2017.

Den ordinære supportperioden for Windows 7 utløpet den 13. januar 2015, men kan utvidet med ytterligere fem år.

Supportperioden til Windows XP har blitt forlenget flere ganger fordi operativsystemet var i salg over så lang tid. For de vanligste utgavene utløper utvidet support derfor først den 8. april 2014.

    Les også:

Til toppen