KARRIERE

Slutter i Microsoft, blir heltidspolitiker

Lae Solberg blir Høyres gruppeleder i Oslo bystyre.

26. okt. 2009 - 09:28

Eirik Lae Solberg forlater IT-bransjen etter tre år som kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge.

Han blir nå gruppeleder for Høyre i bystyret i Oslo.

Det melder blant annet partiet på sine nettsider.

Lae Solberg har lang og bred erfaring fra Høyre helt siden tidlig 90-tallet.

Før han kom til Microsoft var han statssekretær i Arbeids- og administrasjonsdepartementet (senere Moderningsdepartementet) under statsråd Morten Meyer i 2004 - 2005.

De to siste årene har han sittet som deltidspolitiker i byrådet, i helse- og sosialkomiteen, samtidig med jobben som talsmann i programvaregiganten.

digi.no fikk ikke tak i Lae Solberg i dag tidlig, men fikk en kommentar fra bystyremedlem Ivar Johansen (SV) – en av bystyrets største kritikere av Microsoft.

Johansen slaktet kommunenes valg av gruppevare fra Microsoft forrige måned.

SV-politikeren med en forkjærlighet for fri programvare har tidligere sagt at Oslo kommune «alltid» ender opp med å velge Microsoft hver gang det er anbud.

Han er imidlertid ikke bekymret over tettere bånd mellom bystyret og Microsoft, som følge av at Lae Solberg blir gruppeleder for Høyre i bystyret.

- Det har liten betydning. Han er gjennom det ikke i en posisjon der han velger leverandører. Det skjer på administrativt nivå. Han har allerede vært i bystyret i to år. Forskjellen er at han nå blir politiker på heltid.

- Hans påvirkning vil være i den grad det er forslag i bystyret om holdningen til friprog på et overordnet nivå, sier bystyremedlem Johansen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.