Slutter seg til navneutvalg for virus

Norman har sluttet seg til «Common Malware Enumeration» som ordner opp i kaoset rundt virusnavn.

Norman har sluttet seg til «Common Malware Enumeration» som ordner opp i kaoset rundt virusnavn.

I november i fjor samarbeidet det amerikanske sikkerhetsdepartementet Department of Homeland Security med Microsoft og antivirusleverandørene Symantec, McAfee og Trend Micro for å opprette Common Malware Enumeration (CME), en ordning for å rydde opp i kaoset rundt virusnavn.

    Les også:

På nettstedet til CME, får du for eksempel bekreftet at Win32.Sober.P, Sober.S, Email-Worm.Win.Sober.s, W32/Sober.r@MM, W32/Sober.R@mm, W32/Sober-O, W32.Sober.Q@mm og WORM_SOBER.AC er forskjellige navn på samme trussel, som CME kaller helt enkelt for CME-151.

CME hjelper deg også til å skjelne mellom W32.Zotob.F, Bozori.B, Net-Worm.Win32.Bozori.b, W32/Bozori.worm.b, W32/Zotob-F, WORM_ZOTOB.F og Win32/Zotob.F!Worm på den ene siden, og Zotob.B, Backdoor.Win32.IRCBot.et, W32/Zotob.worm.b, W32/Zotob-B, W32.Zotob.B og WORM_ZOTOB.B på den andre. Den første rekken er nemlig CME-15, mens den andre er CME-164.

CME bidrar også til å bedre kommunikasjonen mellom antivirusselskapene, ifølge markedsdirektør Audun Lødemel i Norman. Den norske antivirusleverandøren begynte nylig å referere til CME-betegnelsene, og har bestemt seg for å delta i samarbeidet fullt ut.

– Det er viktig for Norman å delta i dette samarbeidet og å øke den generelle forståelse for trusler innen informasjonsteknologi, sier Lødemel.

Per i dag deltar disse selskapene i CME-samarbeidet: Computer Associates, F-Secure, ICSA Labs, Kaspersky Lab, McAfee, MessageLabs, Norman, Microsoft, Sophos, Symantec og Trend Micro.

Til toppen