RESULTATERFINANS

Småpengekort på vei inn i TV-stua

I en testperiode fram til jul kan 5.000 TV-kunder hos Canal Digital kjøpe spill, program og filmer med den nye "elektroniske lommeboka".

Norsk Telegrambyrå
10. sep. 2002 - 09:17

I første omgang er det et utvalg av Canal Digital-kunder med digital mottaker som kan få prøve småpengekortet.

- Det er første gang kortet tas i bruk med en konkret kundegruppe, og løsningen er utviklet etter initiativ fra Canal Digital. Men løsningen kan tas i bruk i andre sammenhenger også, og det vil vurdere etter jul, sier direktør Roger Augdal Olsen i DnB Kort til NTB.

Augdal Olsen er formann i styringsgruppen for Smartkort Norge, som foruten DnB består av Postbanken, Nordea, SpareBank 1 Gruppen, Gjensidige NOR Sparebank og Terra-Gruppen.

Småpengekortet er en type smartkort, hvor pengeverdien ligger elektronisk lagret i en chip på kortet. Kortet kan lades med opptil 1.000 kroner, og betalingen foregår uten bruk av PIN-koder eller andre former for legitimering.

Canal Digital-kundene kan bruke fjernkontrollen til å lade kortet fra avtalt bankkonto via en digital mottaker og så betale for TV-tjenestene de ønsker å benytte seg av.

- En markedsundersøkelse viser interesse blant Canal Digitals kunder for å kunne bruke småpengekort, sier administrerende direktør Svein Erik Davidsen i Canal Digital Norge i en pressemelding.

Augdal Olsen regner småpengekortet som en av flere nye, alternative betalingstjenester i årene som kommer, på linje med for eksempel betaling via mobiltelefonen.

- Vi får se hvilke betalingsmåter som slår an hos kundene. Vi har tro på smartkort, som er en framtidig standard hos de internasjonale kortselskapene, sier Augedal Olsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.