BEDRIFTSTEKNOLOGI

Smart måleravlesing klar for Norge

Tieto og Powel kan automatisere hele kjeden fra strømmåler til faktura.

25. feb. 2010 - 15:59

IT-serviceselskapet Tieto og det norske selskapet Powel, spesialist innen løsninger for energiselskap og kommunal infrastruktur, har inngått et partnerskap for å automatisere verdikjeden fra strømmåler til faktura for energileverandører, går det fram av en pressemelding. Meldingen beskriver denne integreringen og automatiseringen av prosessene innen smart strømmåling som unik i markedet. Målgruppen er energileverandører: De loves presis og hurtig fakturering til betydelig lavere kostnad.

I Europa foregår nå en utvikling der samkjøringsnett for strøm oppgraderes med såkalt «Advanced Metering Infrastructure» (AMI). Denne betegnelsen viser til systemer som måler, samler og analyserer data om energiforbruk, med toveis kommunikasjon mot målerne. Systemer for enkel automatisk måleravlesing – «Automatic Meter Reading» eller AMR – har bare énveis kommunikasjon med måleren: Systemet kan lese av målerne, men ikke justere eller oppgradere dem. AMI åpner følgelig for langt større forretningsmuligheter enn AMR.

Tieto og Powel sier at de har samarbeidet om felles prosjekter for nordiske kunder, og kommet fram til et opplegg der tjenestene deres utfyller hverandre.

– Det kombinerte tjenestetilbudet utgjør en strategisk del av vårt tilbud til kraftleverandører i Europa og Norden, og vil styrke AMI-porteføljen vår. De felles aktivitetene er særlig viktig for det fremvoksende AMI-markedet i Norge, sier Kary Warnerman, sjef for Tieto Energy.

Tieto bidrar med løsninger for kundepleie, fakturering og arbeidsflyt, mens Powel står for datastyring- og kontrollsystemer. Dette åpner for å automatisere AMI-systemer både ved utrulling og drift.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.