Smart mus for bærbare PC-er

Newton Peripherals mener å ha funnet løsningen på problemene mange brukere av bærbare PC-er opplever med musen.

Newton Peripherals mener å ha funnet løsningen på problemene mange brukere av bærbare PC-er opplever med musen.

Ikke alle liker de innebygde musvariantene til bærbare PC-er. Kanskje rett og slett fordi de er for forskjellige fra mustypene de har brukt i alle år i forbindelse med stasjonære maskiner.

De siste årene har flere musleverandører tilbudt musmodeller spesielt tilpasset for bruk sammen med bærbare PC-er, men for blir disse modellene for små i forhold til brukerens hånd, for store i forhold til plassen i vesken. Er de med ledning, blir det bare surr. Er de uten, går de tom for strøm på de mest upassende øyeblikk.

Amerikanske Newton Peripherals annonserte mandag musen MoGo MouseBT, som er ganske ulik de fleste andre musmodellene på markedet. Den er på størrelse med et visittkort og støtter Bluetooth. Den er dermed trådløs.

Det spesielle med musen, i tillegg til utformingen, er at den oppbevares og lades i PC-ens PC-kortport (PCMCIA). De færreste bruker denne porten til noe i dag.

Musen har en støtte som automatisk skal heve musen til et passende nivå i forhold til brukeren hånd. Den er utstyrt med to følsomme felt på oversiden, som fungerer som knapper, men har ikke noe rullehjul.

Musen skal kunne lades opp på mindre enn en time, men det er ikke oppgitt hvor lang tid den kan benyttes mellom hver lading.

Veiledende pris i USA er 70 dollar. Musen skal temmelig umiddelbart bli tilgjengelig på det globale markedet.

Til toppen