BEDRIFTSTEKNOLOGI

Smartere OneDrive for bilder

Microsoft ruller ut automatisk bildeskanning.

Det nye album-grensesnittet for bilder.
Det nye album-grensesnittet for bilder. Bilde: Microsoft
29. jan. 2015 - 10:57

Microsoft kunngjør nye funksjoner som skal gjøre OneDrive-opplevelsen smartere. Det er først og fremst snakk om håndteringen av bilder som er lagret i nettsky-tjenesten.

Ideen er at OneDrive skal nå inkorporere avanserte funksjoner for skanning av bilder og søk for å automatisk oppdage spesifikke motiver eller ansikter, og la brukerne søke gjennom disse. Teknologien er utviklet sammen med Bing og Microsoft Research.

Det fungerer slik at OneDrive skanner bilder brukerne har lastet opp og kjenner igjen innhold, som deretter blir søkbart. Dermed kan man søke etter strand, dyr, barn eller hva det måtte være, og få opp bilder som OneDrive antar har passende innhold. Dette skjer selvsagt helt uten innblanding av mennesker.

Autogenererte emneknagger varierer fra smarte til litt tilfeldige. <i>Bilde: Skjermbilde</i>
Autogenererte emneknagger varierer fra smarte til litt tilfeldige. Bilde: Skjermbilde

Man vil også kunne søke etter dokumenter man har liggende i OneDrive basert på tekst som finnes i disse dokumentene. Tekstsøket omfatter også bilder, og baserer seg på informasjonen som ligger i bildene.

OneDrive vil automatisk generere tagger basert på innholdet man har i bildene, men man kan også legge til egne emner. Databasen over disse emnene skal vokse over tid.

Selve grensesnittet til OneDrive er også blitt overhalt, med bilder enda mer i fokus. Bildene er enda mer synlige og større, men det gjelder bare den nye album-modusen, som lar brukerne opprette album basert på bilder man allerede har i arkivet.

Andre funksjoner som legges til er enklere importering av bilder fra kilder som USB-pinner eller kameraer, som vil bli direkte lastet opp til OneDrive, og det gjelder også skjermbilder man tar i Windows. Disse blir ikke bare lagret i utklippstavlen som i alle år, men også til en egen mappe i OneDrive.

Alle disse funksjonene skal rulles ut fra nå, først på web-grensesnittet og iOS, og deretter på Android og Windows Phone. Digi.no prøvde de nye automatisk genererte emnene på iOS-applikasjonen, og resultatene er delvis imponerende, delvis merkelige. Teknologien bak analyseverktøyet beskrives for øvrig i mer detalj her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.