RESULTATERFINANS

Smartere reklame skal redde nettvideo

Ingen har turt å starte med video-annonser når Youtube ikke gjør det, men nå må det tjenes penger.

22. aug. 2007 - 09:39

Skal video-innhold på nettet bli en ny krig om gratisutdeling? Hittil har det sett slik ut, for ingen har turt å presse vanlige TV-annonser på video-snuttene. Årsaken er selvfølgelig at man er redd for å skremme vekk brukerne, for særlige amerikanske brukere har rømt fra de vanlige TV-kanalene i flokker på grunn av reklamen.

Men hva gjør man når man har betalt 10,4 milliarder kroner for markedslederen blant video-tjenestene? Nå kommer det alle viste måtte komme - Google må legge på video-reklame i Youtube og nå presenterer Google sin smarte løsning.

For kundene sier de misliker reklame-bit før videoen (slik MSN har startet med) og legger man det etterpå, stopper bare brukerne avspillingen. Google hevder at 70 prosent av brukerne hopper av hvis de får reklame først.

Google har bestemt seg for å legge på en transparant reklame de første 10 sekundene av video-klippene, skriver amerikanske medier. Google håper at brukerne skal godta reklame som bare ligger på bunnen i 10 sekunder og foreløpig vil reklamene bare legges på noen videoer.

Du skal også kunne lukke den gjennomsiktige reklamen med en knapp, men er du interessert, skal Google også la deg se på hele reklamen. Google er også forsiktige med å la annonsekjøpere velge video-typer - man kan ikke kjøpe på nøkkelord.

Google er åpenbart svært nervøse og har tenkt seg veldig nøye - Google har brukt ni måneder på å bestemme hva de skulle gjøre. For katastrofen lurer rundt hjørne: Brukerne hater systemet du lanserer og flykter til konkurrentene mens du gråter over milliard-investeringen din.

Men samtidig må Youtube tjene penger - og vanlige annonser er ikke nok: Youtube omsatte for skarve 15 millioner dollar i fjor. Og video er dyrt å sende - linjekostnadene er enorme.

Lykkes Google, vil nok deres løsning raskt kunne bli standarden for video-reklame en lang rekke aktører, alt fra Microsoft til TV2, vil legge seg på.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.