BEDRIFTSTEKNOLOGI

SMB på nett med Nextra

Telenor Nextel lanserer idag en intra,- ekstra- og Internett-løsning som skal gjøre det enklere og billigere for små og mellomstore bedrifter å komme på nett.

Frode Eriksen
2. sep. 1997 - 11:03

Det er i hvertfall verdenslansering administrerende direktør i Telenor Nextel, Morten Lundal, har i tankene når han forteller om selskapets ambisjoner.

Han sier at med Nextra vil bedrifter uten særlig IT-kompetanse kunne få egne hjemmesider, eget intranett - et lukket bedriftsinternt nett, samt ekstranett - et lukket nett mellom samarbeidende bedrifter.

Internett-bransjen har hittil hatt fokus på privatmarkedet, men nå ønsker Nextel å sette blikket mot bedriftsmarkedet ved hjelp av Nextra.

- Teknologien er i ferd med å bli moden, og markedet er modent for et skifte. Det nye paradigmet heter nettsentrisk informasjonsbehandling realisert med Internett som bærende teknologi. Fremfor å være en ny tjeneste som utnytter telefonnettet, bærer Internett i seg muligheten til å bli et alternativ. Internett er derfor ikke bare viktig, men kan også bli helt avgjørende for Telenor, sier Lundal.

- Gjennom Nextra vil Telenor levere alt som skal til av maskinvare, programvare, konsulentbistand og drift til en fornuftig pris, forklarer Lundal.

Til lanseringen tirsdag var det påmeldt 700 deltagere, mens Telenor bare hadde plass til 500.

Lundal sier at dette blir den billigste løsningen for småbedrifter til å komme seg på nett. Prisen på Nextra varierer med antall ansatte. Etableringskostnaden er fra 8.000 kroner til 50.000 kroner alt avhengig av om bedriften har 10 eller 50 ansatte. I tillegg kommer en månedsavgift per ansatt på rundt 200 kroner. En bedrift med 10 ansatte får en komplett intra- og ekstranett-tjeneste til en årlig kostnad på under 25.000 kroner.

Nextra kan installeres i løpet av en dag og inkluderer faks, teleks, e-post og meldingstjenester til personsøkere og GSM-telefoner. Bedriften kan selv administrere tilgangsrettighetene til Intranettet, og vil selv justere innholdet ved å legge til nye sider. Nextra er foreløpig Unix-basert, men kommer for NT.

Løsningen gjør det mulig for bedriften å opererere med egne nyhetsagenter som leter opp nyheter på nettet, publiserer internavisen med interne nyheter, og distribuerer annen informasjon som bedriftene i dag bruker brosjyrer til å formidle.

Det er tilrettelagt tilgang til eksterne betaltjenester fra innholdsleverandører som Brønnøysundregistrene, NTB, Dun & Bradstreet samt telefonkatalogene fra Telenor Media.

Kunder vil også få gleden av gratis nyheter fra digi.no gjennom Telenors Nextra-løsning.

Om noen ennå er i tvil, så forutsetter Nextra et Internett-abonnement hos Telenor Nextel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.