Smell for Logica

Kraftig resultatnedgang for europeisk IT-konsulent.

Logicas toppsjef, Andy Green, presenterte begredelige tall for 2011. Selskapets driftsmarginer raste, særlig som følge av dårlig utvikling i det svenske markedet. Men 2012 blir bedre, lover selskapet.
Logicas toppsjef, Andy Green, presenterte begredelige tall for 2011. Selskapets driftsmarginer raste, særlig som følge av dårlig utvikling i det svenske markedet. Men 2012 blir bedre, lover selskapet. (Bilde: Per Ervland)

Kraftig resultatnedgang for europeisk IT-konsulent.

Da det London-baserte IT-konsulentselskapet Logica leverte resultater for 2011 onsdag så steg aksjekursen betydelig på London-børsen. Ikke fordi tallene var gode, men fordi de ikke var verre.

Logica, som også er en betydelig aktør i det norske markedet, har nemlig fått merke at IT-budsjettene både hos private og offentlige aktører i Europa har blitt strammet igjen.

Omsetningen steg med fattige 4 prosent fra 2010 til 2011 og endte på 3,95 milliarder britiske pund, 35,4 milliarder norske kroner. Driftsresultatet falt med hele 74 prosent i samme periode og endte på 55 millioner pund, 495 millioner norske kroner. I 2010 hadde selskapet en driftsmargin på 5,7 prosent men i fjor ble denne barbert til 1,4 prosent.

Resultatet var på linje med hva selskapet varslet om i desember, da de kom med et varsel om svakere tall. Årsaken til at aksjkursen steg da resultatene ble kjent var nettopp at de ikke presenterte ytterligere svekkede resultater.

Resultat-rapporten i sin helhet kan du laste ned her (pdf)

Logicas toppsjef, Andy Green, har med andre ord ingen grunn til å være fornøyd. Særlig gikk det ille i Sverige og Benelux-landene, som opplevde en kraftig nedgang i fjerde kvartal.

– 2011 var et vanskeligere år enn vi hadde forventet. Selv om ordreboken, på 4,6 milliarder pund, har vært sterk og omsetningen har økt med tre prosent så førte restruktureringskostnader og endringer i kontrakter til et lavere driftsresultat, sier Green i en kommentar til tallene.

For 2012 blir imidlertid Logicas lønnsomhet langt bedre, lover selskapet som forventer en driftsmargin på 6,5 prosent i inneværende år.

    Les også:

Til toppen