BEDRIFTSTEKNOLOGI

SMG taper minst 20 millioner i Q2

Storkontrakten med Telenor/Statoil på 13.000 hjemme PC-er var ikke nok. Santech Micro Group ASA (SMG) sliter med store tap lenge etter at skuta skulle være snudd. Ikke minst implementeringen av SAP-logistikken har kostet dyrt.

Eirik Flaa
25. juni 1997 - 12:09

1997 var året da Terje Christoffersen og Santech-gjengen skulle få dreis på SMG-skuta. Forsinkelser i omstruktureringer og, ikke minst, svært alvorlige problemere med overgangen til det SAP-baserte logistikksystemet, har gjort at selskapet fortsatt sliter tungt.

Til tross for at selskapet har fått redusert sine operasjonskostander ved oppsigelser og konsolideringer, har omsetningssvikten og marginpresset tæret på. I en børsmelding fra SMG i dag varsler selskapet om sviktende omsetning og negativt resultat. I andre kvartal 1997 forventer SMG en omsetning på linje med 2. kvartal 1996 - som var på 971 millioner kroner. Resultatet for perioden forventes å bli dårligere enn andre-kvartals-resultatet i fjor. Den gang var resultatet på minus 18 millioner kroner.

Santech har de siste månedene gjennomført betydelige bemannings- og kostnadsreduksjoner, men heller ikke dette ser ut til å ha vært nok til å snu den negative trenden. Nå varsler selskapet en rekke organisatoriske omlegginger, blant annet vil en rekke avdelinger bli slått sammen for å hindre dobbelte funksjoner. I tillegg vil det opprettes et eget forretningsområde for kurs- og konsulentvirksomhet, og prouktstyringen skal sentraliseres.

I børsmeldingen fra selskapet heter det også at selskapet vil bli mer kundefokusert, og at det vil bli satt av 10 millioner kroner for å gjennomføre disse tiltakene.

Antall opsjoner til ansatte, som tidligere var satt til 4 millioner er forøvrig redusert til 1,7 millioner. Styremedlemmer vil ikke få tildelt opsjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.