Snakk med mobilen over ADSL-linjen

Telia tester nå en ny mobil fra Motorola som lar brukere snakke billigere fordi den bruker deres ADSL-linje.

Telia tester nå en ny mobil fra Motorola som lar brukere snakke billigere fordi den bruker deres ADSL-linje.

Tanken er besnærende enkel - bruk mobilen også når du er hjemme, men da kobler den seg opp mot ADSL-linjen din og lar deg snakke mye billigere.

Det er dette danske delen av TeliaSonera som nå tester dette sammen med Motorola, skriver den danske avisen Berlingske Tidende. Systemet bruker bluetooth-teknologien som ligger i de fleste mobiler til å kommunisere med ADSL-modemet.

Teknikken fra Motorola gjør også at inngående samtaler til fast-telefonnummeret blir satt over til mobiltelefonen. Den såkalte UMA-teknikken bruker en bluetooth-basestasjon med en rekkevidde på 25-50 meter.

Foreløpig er det bare Motorola som har mobiler med UMA-teknikken innebygd, skriver idg.se.

- Om kundene bruker mobil, fasttelefon eller IP-telefoni er ikke det viktigste for oss. Det viktigste er at vi beholder kunden, sier Kennet Rådne i Telia.

Telia påpeker at i tillegg til å kutte mobilregningen, får brukerne en annen stor fordel - det er på mobilen de fleste brukere har sitt kontaktregister og kanskje andre ting som kalender.

Når brukeren forlater hjemmesonen, kobles man fra Bluetooth-sonen og alle samtaler fungere som vanlig over GSM/3G.

Motorola-løsningen, som Telia kaller "Telia mobile @ home", er foreløpig under uttesting hos 50 privatkunder, men det er ikke satt noen konkret dato for lanseringen.

Til toppen